Son konular

Tavuklu Tek Tava Makarna

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuklu Tek Tava Makarna Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü (Küp küp doğranmış)
300 gram çubuk makarna
1 adet soğan (Yarım ay halinde doğranmış)
1 su b domates püresi
1 litre kaynamış su
1 paket krema
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, kırmızı toz, sarımsak tozu
1 adet küp doğranmış domates (Cherry domates de olur)
1 top mozerela peyniri (Kaşar peyniri de olabilir)
1 avuç fesleğen yaprağı (kıyılmış maydanoz da olabilir)

Tavuklu Tek Tava Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tavaya sıvı yağ ile doğranmış soğan ve tavukları sotelenir.
Tavuklar kızarmaya başlayınca tuz ve baharatlarını eklenir ve karıştırılır.
Çubuk makarnalar tavaya alınır.
Üzerine domates püresi, kaynar su ve krema dökülür.
Karıştırdıktan sonra tavanın kapağı kapanır.
Arası karıştırmayı unutmayın.
Pişmeye yakın makarnaların üzerine sonunda doğranmış domates, mozzarella ve fesleğen serpip, tekrar kapağını kapatın.
Peynirler erdikten sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Tavuklu Tek Tava Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt