Son konular

Tavuklu Tel Şehriyeli Kış Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuklu Tel Şehriyeli Kış Çorbası Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk(kemikli olursa daha iyi)
2 adet havuç
1 yemek kaşığı un
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 adet limon
1 tutam maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 defne yaprağı (varsa)
Su

Tavuklu Tel Şehriyeli Kış Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuğu güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alalım.
Üzerine bir defne yaprağını ve biraz karabiber (varsa tane karabiber) koyarak ve sıcak su ekleyerek (2 litre kadar) tavuğu haşlayalım.
Haşlanan tavuğu çıkaralım soğumaya bırakalım.
Sonra da didelim. Suyunun hepsini çorbada kullanacağız.
Havucu rendeleyelim.
Tencereye yağı koyalım ve ısınınca havucu bir hoş soteleyelim.
Uygunca yumuşayan havucun üzerine un koyalım ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Haşlanan tavuğun suyunu tencereye yavaş yavaş ekleyelim.
Kaynamaya başlayınca tuz karabiber rendelediğimiz sarımsağı ve şehriyeyi ekleyelim.
Bi kaç cins karıştırıp didiklediğimiz tavuğu da ekleyelim.
Şehriye yumuşayıp pişince limon suyu ekleyelim. Ve ocağı kapatalım.
İsterseniz ince ince kıyılmış maydanozları bu sırada da ekleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Tavuklu Tel Şehriyeli Kış Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt