Tavuklu Tirit Tanımı İçin Materyaller
Kişi adedine nazaran ölçüleri ayarlayabilirsiniz;
Ben yarım tavuk kullandım
1 adet soğan
Tane karabiber
Tuz
1 adet pide bayat ekmekleride kullanabilirsiniz
1 kase ceviz
3 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 kase sarımsaklı süzme yoğurt
Tavuklu Tirit Tanımı Yapılışı
1 tavuk etimizi düdüklüde haşlıyoruz sonra didikleyip suyunun içine ek ediyoruz.
Pideyi küp küp kıyıyoruz fırında kızartıyoruz .
Cevizi tavada yağı çıkana dek kızartıyoruz.
Tereyağ ekliyoruz tereyağ eriyince toz kırmızı biber ekleyip ocaktan alıyoruz.
Ekmekleri servis edeceğimiz bir kaba yerleştiriyoruz.
Üzerine 3 -4 kepçe tavuğun suyunu gezdirelim.
Fotoğraftaki üzere yoğurt ekleyelim üzerinede etimizi koyalım .
Tekrar az yoğurt kenarlara, sonrada tereyağlı ceviz gezdirelim.
Not: ekmekler sıcak olmasın hamur olur et suyu sıcak olacak.
Kişi adedine nazaran ölçüleri ayarlayabilirsiniz;
Ben yarım tavuk kullandım
1 adet soğan
Tane karabiber
Tuz
1 adet pide bayat ekmekleride kullanabilirsiniz
1 kase ceviz
3 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 kase sarımsaklı süzme yoğurt
Tavuklu Tirit Tanımı Yapılışı
1 tavuk etimizi düdüklüde haşlıyoruz sonra didikleyip suyunun içine ek ediyoruz.
Pideyi küp küp kıyıyoruz fırında kızartıyoruz .
Cevizi tavada yağı çıkana dek kızartıyoruz.
Tereyağ ekliyoruz tereyağ eriyince toz kırmızı biber ekleyip ocaktan alıyoruz.
Ekmekleri servis edeceğimiz bir kaba yerleştiriyoruz.
Üzerine 3 -4 kepçe tavuğun suyunu gezdirelim.
Fotoğraftaki üzere yoğurt ekleyelim üzerinede etimizi koyalım .
Tekrar az yoğurt kenarlara, sonrada tereyağlı ceviz gezdirelim.
Not: ekmekler sıcak olmasın hamur olur et suyu sıcak olacak.