Tavuklu Zade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
5adet kemer patlıcan
500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 adet sivribiber
1 adet kapya biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon,az kekik
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
Az tuz
Kızartmak için; sıvı yağ
Tavuklu Zade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlar soyulup uzunlamasına ince kesilip acısı çıksın diye tuzlu suda 20 dakika bekletilir.
Patlıcanlar süzülür ve iyice kağıt havluyla kurutup suyunu çektirelim.
Ardından sıvı yağ da hafif kızartılır.
Patateslerde küçük küpler halinde doğranıp sıvı yağ da kızartılır.
Tencereye sıvı yağ alınır yemeklik doğranmış soğanlar eklenir hafif kavrulan soğanların üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk eti eklenir .
Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra üzerine biberler ve ince ince doğranmış sarımsak eklenir.
İyice kavrulan biberlerin üzerine domates salça ve baharatlar eklenir .
5 dakika daha soteleyip kızartılmış patatesler eklenip karıştırılır.Ardından ocaktan alınır.
Orta boy bir kaseye kızartmış olduğunuz patlıcanları görselde de paylaştığım gibi dizilir.
İçerisine tavuklu harçtan koyulup üzeri tekrar patlıcanla kapatılır .
Kaseyi ters çevirip fırın tepsisine dizilir.
1 yemek kaşığı salça, bir çay bardağı suyla açılır .
Ardından tepsinin altına dökülür .
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.
Ardından sıcak servis yapılır .
Yanında bir pilavla harika bir menü deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Tavuklu Zade Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5adet kemer patlıcan
500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 adet sivribiber
1 adet kapya biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon,az kekik
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
Az tuz
Kızartmak için; sıvı yağ
Tavuklu Zade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlar soyulup uzunlamasına ince kesilip acısı çıksın diye tuzlu suda 20 dakika bekletilir.
Patlıcanlar süzülür ve iyice kağıt havluyla kurutup suyunu çektirelim.
Ardından sıvı yağ da hafif kızartılır.
Patateslerde küçük küpler halinde doğranıp sıvı yağ da kızartılır.
Tencereye sıvı yağ alınır yemeklik doğranmış soğanlar eklenir hafif kavrulan soğanların üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk eti eklenir .
Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra üzerine biberler ve ince ince doğranmış sarımsak eklenir.
İyice kavrulan biberlerin üzerine domates salça ve baharatlar eklenir .
5 dakika daha soteleyip kızartılmış patatesler eklenip karıştırılır.Ardından ocaktan alınır.
Orta boy bir kaseye kızartmış olduğunuz patlıcanları görselde de paylaştığım gibi dizilir.
İçerisine tavuklu harçtan koyulup üzeri tekrar patlıcanla kapatılır .
Kaseyi ters çevirip fırın tepsisine dizilir.
1 yemek kaşığı salça, bir çay bardağı suyla açılır .
Ardından tepsinin altına dökülür .
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.
Ardından sıcak servis yapılır .
Yanında bir pilavla harika bir menü deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Tavuklu Zade Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı