Taze Bakla Mezesi Tanımı İçin Materyaller
300 gram taze bakla
2 kol taze sarımsak
1/2 (yarım) demet dereotu
1 kaşık tahin
1 kase yoğurt
Tuz, karabiber
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze Bakla Mezesi Tanımı Yapılışı
Yıkanan baklalar enine yaklaşık 1 cm uzunluğunda doğranır.
Zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu, ince doğranmış sarımsak ve baklalar tencereye alınıp kavrulur.
Suyu bitince 1 bardak su eklenir ve kısık ateşte suyu bitene kadar pişirilir.
Soğuyunca dereotu eklenip karıştırılır.
Sarımsaklı yoğurda 1 yemek kaşığı tahin eklenip, baklalar ile karıştırılarak tabağa alınır, pul biberle süslenip afiyetle tüketilir.
300 gram taze bakla
2 kol taze sarımsak
1/2 (yarım) demet dereotu
1 kaşık tahin
1 kase yoğurt
Tuz, karabiber
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze Bakla Mezesi Tanımı Yapılışı
Yıkanan baklalar enine yaklaşık 1 cm uzunluğunda doğranır.
Zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu, ince doğranmış sarımsak ve baklalar tencereye alınıp kavrulur.
Suyu bitince 1 bardak su eklenir ve kısık ateşte suyu bitene kadar pişirilir.
Soğuyunca dereotu eklenip karıştırılır.
Sarımsaklı yoğurda 1 yemek kaşığı tahin eklenip, baklalar ile karıştırılarak tabağa alınır, pul biberle süslenip afiyetle tüketilir.