Taze Fasulye Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
1 kg taze fasulye
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Yarım su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Sıcak su
Tuz
Taze Fasulye Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Taze fasulyeleri ayıklayıp diblelik ince ince doğruyoruz. Alta resimleri koyuyorum.
Kuru soğanı ve domatesi küp küp doğrayıp sıvı yağ ve tereyağı ile iyice kavuruyoruz.
Üzerine doğradığımız fasulyeleri ekleyip karıştırıyoruz, en üste yıkanan pirinçleri de koyup suyunu ve tuzunu ekliyoruz.
Su pirinçlerin çok üzerine çıkmayacak. Dible aynı pilav gibi demlenme yöntemiyle pişecektir. Karadeniz yemeğidir. Deneyenler afiyet olsun
Taze Fasulye Diblesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg taze fasulye
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Yarım su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Sıcak su
Tuz
Taze Fasulye Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Taze fasulyeleri ayıklayıp diblelik ince ince doğruyoruz. Alta resimleri koyuyorum.
Kuru soğanı ve domatesi küp küp doğrayıp sıvı yağ ve tereyağı ile iyice kavuruyoruz.
Üzerine doğradığımız fasulyeleri ekleyip karıştırıyoruz, en üste yıkanan pirinçleri de koyup suyunu ve tuzunu ekliyoruz.
Su pirinçlerin çok üzerine çıkmayacak. Dible aynı pilav gibi demlenme yöntemiyle pişecektir. Karadeniz yemeğidir. Deneyenler afiyet olsun
Taze Fasulye Diblesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı