Taze Fasulyeli Arpa Şehriye Risotto Tanımı İçin Materyaller
300 gram taze fasulye
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 orta uzunluk soğan
Sarımsak
Tuz
Karabiber
1 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
80 gram eski kaşar rendesi
Evvelce hazırlanmış zerzevat suyu
2 litre su
1 orta uzunluk havuç
1 kereviz sapı
1 küçük kabak
1 soğan
Taze Fasulyeli Arpa Şehriye Risotto Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Taze fasulyeleri küçük küçük doğrayıp soğan salça ve sarımsakla bildiğimiz taze fasulye yemeği pişirir üzere pişirelim azıcık bir kalmasına ihtimam gösterelim onu bir kenara alalım.
Bir tencerenin içerisinde sıvı yağ ile birlikte arpa şehriyeli rengi dönünceye kadar kavuralım düzgünce kavrulduktan sonra yavaş yavaş suyunu eklemeye başlayacağız.
İkişer kepçe ikişer kepçe zerzevat suyundan ekleyeceğiz çektire çektire devam edeceğiz bunu en az 5 defa tekrarlayacak kız 3. Kere çektirdikten sonra içine taze fasulyeleri ekleyelim çektikten sonra tekrar zerzevat suyunu ekleyelim.
Zerzevat suyunun sıcak olmasına ihtimam gösterelim ısısının düşmemesi lazım son çektirmeyi 1 bardak sütle yapıyoruz çektikten sonra ocaktan alıp tereyağını ve kaşar peynirini ekliyoruz ve bağlıyoruz 10 dakika dinlendirip sıcak servis ediyoruz.
Ben alternatif olarak görsellere üzerine tavukla servis ettiğim rizotto ya da ekledim. Zerzevat suyunu 2 litre suya küp küp doğradığımız 1 orta uzunluk havuç 1 Kereviz sapı 1 küçük kabak 1 soğanı atıp kaynatarak hazırlayabilirsiniz
300 gram taze fasulye
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 orta uzunluk soğan
Sarımsak
Tuz
Karabiber
1 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
80 gram eski kaşar rendesi
Evvelce hazırlanmış zerzevat suyu
2 litre su
1 orta uzunluk havuç
1 kereviz sapı
1 küçük kabak
1 soğan
Taze Fasulyeli Arpa Şehriye Risotto Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Taze fasulyeleri küçük küçük doğrayıp soğan salça ve sarımsakla bildiğimiz taze fasulye yemeği pişirir üzere pişirelim azıcık bir kalmasına ihtimam gösterelim onu bir kenara alalım.
Bir tencerenin içerisinde sıvı yağ ile birlikte arpa şehriyeli rengi dönünceye kadar kavuralım düzgünce kavrulduktan sonra yavaş yavaş suyunu eklemeye başlayacağız.
İkişer kepçe ikişer kepçe zerzevat suyundan ekleyeceğiz çektire çektire devam edeceğiz bunu en az 5 defa tekrarlayacak kız 3. Kere çektirdikten sonra içine taze fasulyeleri ekleyelim çektikten sonra tekrar zerzevat suyunu ekleyelim.
Zerzevat suyunun sıcak olmasına ihtimam gösterelim ısısının düşmemesi lazım son çektirmeyi 1 bardak sütle yapıyoruz çektikten sonra ocaktan alıp tereyağını ve kaşar peynirini ekliyoruz ve bağlıyoruz 10 dakika dinlendirip sıcak servis ediyoruz.
Ben alternatif olarak görsellere üzerine tavukla servis ettiğim rizotto ya da ekledim. Zerzevat suyunu 2 litre suya küp küp doğradığımız 1 orta uzunluk havuç 1 Kereviz sapı 1 küçük kabak 1 soğanı atıp kaynatarak hazırlayabilirsiniz