Taze Kayısı Soslu Kremasız Bisküvili Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
Yarım kilo taze kayısı
Yarım çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
Bisküvi (En son kayısı püresi eklenir. Ben fındık krokanla üzerini süsledim. Siz isterseniz fındık, ceviz yada toz haline getirilmiş bisküvi kullanabilirsiniz)
Taze Kayısı Soslu Kremasız Bisküvili Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, şeker, un ve nişasta bir tencereye konulur. Kaynayana kadar daima karıştırılır. Kaynayınca ocağın altı kısılıp tekrar karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir.
Gerisinden vanilya ve tereyağı eklenir. Karıştırılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Kayısıların çekirdekleri çıkarılıp 4 e bölünür.
Bir tencereye koyulup üzerine 1 çay bardağı su eklenip yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Akabinde yumuşayan kayısılar blenderla püre haline getirilir.
Üzerine nişasta yarım çay bardağı soğuk suyla açılarak püreye eklenir. Şeker ilave edilir. Daima karıştırılarak kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha pişirilir.
Bu ortada birinci yaptığımız sütlü muhallebi ılıyınca toz zerdeçal eklenir. Mikserle pürüzsüz olana kadar çırpılır. Bisküviler rondodan geçirilir. Bir yemek kaşığı kadar alt kısmına konulur.
Sonra muhallebi tekrar bisküvi akabinde kayısı püresi eklenir. Ben en üstüne fındık krokan koydum. Siz isterseniz fındık, ceviz yada un haline getirilmiş bisküvi koyabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
Yarım kilo taze kayısı
Yarım çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
Bisküvi (En son kayısı püresi eklenir. Ben fındık krokanla üzerini süsledim. Siz isterseniz fındık, ceviz yada toz haline getirilmiş bisküvi kullanabilirsiniz)
Taze Kayısı Soslu Kremasız Bisküvili Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, şeker, un ve nişasta bir tencereye konulur. Kaynayana kadar daima karıştırılır. Kaynayınca ocağın altı kısılıp tekrar karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir.
Gerisinden vanilya ve tereyağı eklenir. Karıştırılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Kayısıların çekirdekleri çıkarılıp 4 e bölünür.
Bir tencereye koyulup üzerine 1 çay bardağı su eklenip yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Akabinde yumuşayan kayısılar blenderla püre haline getirilir.
Üzerine nişasta yarım çay bardağı soğuk suyla açılarak püreye eklenir. Şeker ilave edilir. Daima karıştırılarak kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha pişirilir.
Bu ortada birinci yaptığımız sütlü muhallebi ılıyınca toz zerdeçal eklenir. Mikserle pürüzsüz olana kadar çırpılır. Bisküviler rondodan geçirilir. Bir yemek kaşığı kadar alt kısmına konulur.
Sonra muhallebi tekrar bisküvi akabinde kayısı püresi eklenir. Ben en üstüne fındık krokan koydum. Siz isterseniz fındık, ceviz yada un haline getirilmiş bisküvi koyabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.