Taze Yeşil Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tanımı İçin Gereçler
Yarım çekirdeksiz yeşil üzüm
3,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
3 adet nohut kadar limon tuzu
1 tatlı kaşığı tereyağı
Taze Yeşil Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Üzümleri tane yapalım yıkayalım süzelim derin bir tencereye alalım üzerine şekeri gezdirerek dökelim suyu da gezdirerek dökelim bir gece bu türlü bekletelim.
Sonraki sabah şekeri bir karıştıralım ateşe pişirmeye koyalım fokurdayınca içine tereyağı koyalım biraz ocağı orta ateş yapalım 10 dakika bu formda kaynatalım.
Sonra üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alalım bu halde kısık ateşte 45 dakika pişirelim.
Sonra limon tuzu ekleyip beş dakika daha pişirelim biraz soğuduktan sonra kavanozlara alıp yeni kapak kapatalım afiyet olsun.
Not: İstek karanfil tarçın vanilya içine atabilir.
Yarım çekirdeksiz yeşil üzüm
3,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
3 adet nohut kadar limon tuzu
1 tatlı kaşığı tereyağı
Taze Yeşil Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Üzümleri tane yapalım yıkayalım süzelim derin bir tencereye alalım üzerine şekeri gezdirerek dökelim suyu da gezdirerek dökelim bir gece bu türlü bekletelim.
Sonraki sabah şekeri bir karıştıralım ateşe pişirmeye koyalım fokurdayınca içine tereyağı koyalım biraz ocağı orta ateş yapalım 10 dakika bu formda kaynatalım.
Sonra üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alalım bu halde kısık ateşte 45 dakika pişirelim.
Sonra limon tuzu ekleyip beş dakika daha pişirelim biraz soğuduktan sonra kavanozlara alıp yeni kapak kapatalım afiyet olsun.
Not: İstek karanfil tarçın vanilya içine atabilir.