Tek Atımlık Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gram margarin (oda sıcaklığı)
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine)sarısı üstüne
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı çörek otu
5 buçuk su bardağı un
Tuz
Tek Atımlık Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Sıvı yağı bir kabın içine alıyoruz.
Yumurta akını ekliyoruz.
Şekeri tuzu çörek otunu ve kabartma tozunu ekliyoruz karışımı çırpıyoruz.
Margarini ekleyip unu azar azar ek ederek yoğurmaya başlıyoruz .
Güzelce özleşen hamurdan fındık büyüklüğünde kesim koparıp avuç inde yuvarlak yapıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
200°20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
125 gram margarin (oda sıcaklığı)
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine)sarısı üstüne
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı çörek otu
5 buçuk su bardağı un
Tuz
Tek Atımlık Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Sıvı yağı bir kabın içine alıyoruz.
Yumurta akını ekliyoruz.
Şekeri tuzu çörek otunu ve kabartma tozunu ekliyoruz karışımı çırpıyoruz.
Margarini ekleyip unu azar azar ek ederek yoğurmaya başlıyoruz .
Güzelce özleşen hamurdan fındık büyüklüğünde kesim koparıp avuç inde yuvarlak yapıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
200°20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.