Tek Atımlık Nokta Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Yarım paket margarin yahut tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 -2 yemek kaşığı çörek otu
Tek Atımlık Nokta Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin, sıvı yağ, tuz, pudra şekeri, sirke, yumurta akı bir kaba alınarak uygunca karıştırılır.
Sonra unu azar azar ekleyip karıştırın hamur cıvık iken kabartma tozunu ekleyin biraz daha un ekleyip yoğurun.
Hamur hâlâ kulak göğsü kıvamına gelmemiştir un ekleyin azar azar yoğurun çörek otlarını da ekleyin yoğurun.
Hamur ele yapışmayacak form alacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın hamurumuz hazır.
Hamurdan ufak kesimler alıp yuvarlayın tepsiye dizin. Hamur bitince kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün.
Sonra da 120 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun yapanlara
Yarım paket margarin yahut tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 -2 yemek kaşığı çörek otu
Tek Atımlık Nokta Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin, sıvı yağ, tuz, pudra şekeri, sirke, yumurta akı bir kaba alınarak uygunca karıştırılır.
Sonra unu azar azar ekleyip karıştırın hamur cıvık iken kabartma tozunu ekleyin biraz daha un ekleyip yoğurun.
Hamur hâlâ kulak göğsü kıvamına gelmemiştir un ekleyin azar azar yoğurun çörek otlarını da ekleyin yoğurun.
Hamur ele yapışmayacak form alacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın hamurumuz hazır.
Hamurdan ufak kesimler alıp yuvarlayın tepsiye dizin. Hamur bitince kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün.
Sonra da 120 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun yapanlara