Tek Hamur İki Ayrı Lezzet (Poğaça Haşhaşlı Çörek)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tek Hamur İki Ayrı Lezzet (Poğaça Haşhaşlı Çörek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:
Yarım su bardağı süt (Ilık)
Yarım su bardağı su (Ilık)
Yarım paket toz maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta (Sarısı üstüne)
3 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Duruma göre değişebilir)
İç harcı için:
1 kase haşhaş ezmesi
2, yemek kaşığı şeker (Damak tadına göre değişebilir, azaltabilirsiniz.
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tek Hamur İki Ayrı Lezzet (Poğaça Haşhaşlı Çörek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamurumuzu yoğurmakla başlayalım.
Karıştırma kabına mayamızı ve şekerimizi alalım üzerine ılık suyumuzu ve sütümüzü boşaltıp 15 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyelim.
Aktifleşen mayalı karışıma sırasıyla sıvı yağ̆ tuz yumurta akı ve unumuzu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
Unu dikkatli dökelim yoğurdukça kıvamına göre ekleyelim, ele yapışmayan bir hamur olacak.(Hamuru en son tezgaha alıp pürüzsüz olana kadar yoğurup ondan sonra kendi kabına alalım. [*]Hamurumuzun üstünü streç filmle kapatıp 1 saat mayalandırma ya bırakalım. [*]Bu sırada haşhaşımızı bir kaseye alıp üzerine şekeri sıvı yağı katarak karıştıralım. [*]Mayalanan hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim ve bir parçasını alıp güzelce tezgah üzerinde açalım. [*]Merdane de kullanabilirsiniz elinizle açabilirsiniz hiç fark etmez ince değil hafifi kalın açalım, [*]Daha sonra kenarlarda ki yamuk olan tarafları keselim ve iç harcımızdan dökelim az olsun çok olursa rulo yaparken dışarı çıkar, her tarafına güzelce yayalım. [*]Ardından uzun şeritler halinde keselim ve rulo yapalım uygun bir fırın kabına yerleştirelim. [*]Sıra poğaçalı olanda; onu da diğer hamur gibi açıp uzun şeritler halinde keselim ve rulo yapalım. [*]Eğer isterseniz içine peynir ya da tereyağı sürüp o şekilde de rulo yapabilirsiniz. [*]Bütün işlem bittikten sonra yarım saat kadar da dışarda mayalandıralım, daha sonra poğaça olanın üzerine yumurta sarılarını sürelim, haşhaşlıya sürmemize gerek yok, Ardından önceden ısıttığımız 200° fırına verelim. [*]Üstü kızarınca da fırından alabiliriz böylelikle pofuduk yumuşacık çöreğimiz ve poğaçamız hazır. Afiyet olsun
Tek Hamur İki Ayrı Lezzet (Poğaça Haşhaşlı Çörek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt