Tek Hamurdan 4 Çeşit Küçük Kek Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Hamuru 4’e böldükten sonra:
Birinci hamur için;
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
İkinci hamur için;
1 yemek kaşığı kakao
3-4 modül çikolata
Üçüncü hamur için;
Yarım limon kabuğu rendesi
Çeyrek portakal kabuğu rendesi
Dördüncü hamur için;
1 küçük kase kuru üzüm
Tek Hamurdan 4 Çeşit Küçük Kek Tanımı Yapılışı
Yumurtalar ve şeker beyazlayıp kabarıncaya kadar mikser ile 10 dk çırpılır.
Karışıma yağ ve süt eklenerek tekrar çırpılır.
Vanilya, kabartma tozu ve un elenerek eklenir. Bu kez mikser kullanılmadan hamur homojen olana kadar karıştırılır.
Hamurun alacağı un ölçüsü yumurta büyüklüğüne nazaran değişebileceğinden denetimli konulmalıdır.
Hazırlanan hamur bir tanesi biraz daha fazla öbür üçü eşit olacak formda 4’e bölünür.
Fazla olan hamura kakao eklenir ve karıştırılır. (bu hamur hem üzümlü mozaik kek için hem de çikolatalı kek için kullanılacağından biraz daha fazla olmalıdır)
Çikolatalı kek için karışımın bir kısmı kek kaplarına paylaştırılır.
Üzerine birer çikolata eklenir. ( kalan kısım mozaik kek için kullanılacak).
Öbür 3 hamurun birine portakal ve limon rendesi eklenir karıştırılır. Kek kaplarına paylaştırılır.
Bir başkasına tarçın ve hindistan cevizi eklenir ve karıştırılır.
Kek kalıplarına paylaştırılır.
Sonuncusu ise üzümlü mozaik kekin sade kısmı için olduğu üzere bırakılır.
Biraz kakaolu hamur biraz sade hamur alınarak kaplara paylaştırılır ve üzerlerine kuru üzüm serpilir.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Kabıyla ya da kabından çıkarılmış olarak istek edilen biçimde servis edilir.Afiyet olsun @mutfaktabirgizem.
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Hamuru 4’e böldükten sonra:
Birinci hamur için;
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
İkinci hamur için;
1 yemek kaşığı kakao
3-4 modül çikolata
Üçüncü hamur için;
Yarım limon kabuğu rendesi
Çeyrek portakal kabuğu rendesi
Dördüncü hamur için;
1 küçük kase kuru üzüm
Tek Hamurdan 4 Çeşit Küçük Kek Tanımı Yapılışı
Yumurtalar ve şeker beyazlayıp kabarıncaya kadar mikser ile 10 dk çırpılır.
Karışıma yağ ve süt eklenerek tekrar çırpılır.
Vanilya, kabartma tozu ve un elenerek eklenir. Bu kez mikser kullanılmadan hamur homojen olana kadar karıştırılır.
Hamurun alacağı un ölçüsü yumurta büyüklüğüne nazaran değişebileceğinden denetimli konulmalıdır.
Hazırlanan hamur bir tanesi biraz daha fazla öbür üçü eşit olacak formda 4’e bölünür.
Fazla olan hamura kakao eklenir ve karıştırılır. (bu hamur hem üzümlü mozaik kek için hem de çikolatalı kek için kullanılacağından biraz daha fazla olmalıdır)
Çikolatalı kek için karışımın bir kısmı kek kaplarına paylaştırılır.
Üzerine birer çikolata eklenir. ( kalan kısım mozaik kek için kullanılacak).
Öbür 3 hamurun birine portakal ve limon rendesi eklenir karıştırılır. Kek kaplarına paylaştırılır.
Bir başkasına tarçın ve hindistan cevizi eklenir ve karıştırılır.
Kek kalıplarına paylaştırılır.
Sonuncusu ise üzümlü mozaik kekin sade kısmı için olduğu üzere bırakılır.
Biraz kakaolu hamur biraz sade hamur alınarak kaplara paylaştırılır ve üzerlerine kuru üzüm serpilir.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Kabıyla ya da kabından çıkarılmış olarak istek edilen biçimde servis edilir.Afiyet olsun @mutfaktabirgizem.