Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kurabiyeler için;
60’ar gram beyaz çikolata sütlü çikolata, karamelli çikolata (İsteğe göre)
Damla çikolata
Fındıklı için;
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
2-3 yemek kaşığı yumurta akı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Elinize yapışmayı bıraktığı an un eklemeyin. Yumuşacık ancak ele yapışmayan güzel bir kıvamı oluyor.
Fındıklı kurabiye için; hamurdan bir miktar alarak un serpilmiş tezgahta ya da yağlı kağıt üzerinde oklavayla açın. Çay bardağı ile yuvarlak şekilde kesin. Elinizle değil mutlaka spatula ile tepsiye alın kırılmasın.
Fındıklı harç için tüm malzemeleri karıştırın. Macun kıvamında olacak, eğer yumurta akı az gelirse macun kıvamına gelene kadar birkaç kaşık daha ekleyebilirsiniz. Yuvarlak kurabiyelerin üzerine birer kaşık fındıklı harçtan ekleyip düzgünce yayın.
Önceden ısıtılmış 165° fırında fındıklı harç altın sarısı rengini alana kadar (20-25 dakika) pişirin. İlk çıktığında kurabiyelere ellemeyin fındıklı kısmı yumuşak oluyor, soğuyunca çıtır çıtır çok güzel oluyor.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan fındıklı kurabiyenin yarısını batırın. Yağlı kağıt üzerine alıp buzdolabında çikolatanın donması için 1 saat bekletin.
Petek şekilli kurabiye için; hamuru yuvarlayıp petek şekilli nihale üzerinde elinizle bastırıp kahve yanı su bardağıyla kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve ısınmış 165° de altı pembeleşip üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyin. Ben bir kısmına pudra şekeri eledim, bir kısmının da ortasına çikolata sıkıp renkli damla çikolata bıraktım.
Nal şekilli kurabiye için; hamurları ceviz boyutunda yuvarlayın, tezgahta silindir şeklinde uzatıp iki ucunu birleştirin ve nal şeklini verin. Yağlı kağıtlı tepsiye yerleştirip ısınmış 165derece fırında 20-25 dakika (Kontrollü olun yine de her fırın farklıdır) pişirin.
Soğuduktan sonra uçlarını çikolataya batırın. Ben çikolatayla süsledim ama isteğe göre hindistan cevizine de batırabilirsiniz. Çikolatalar donunca servis yapabilirsiniz.
İsterseniz buzlukta da muhafaza edebilirsiniz. Arzuya göre kurabiye hamurlarına damla çikolata, hindistan cevizi, susam, fındık, ceviz, antep fıstığı vs. Farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kurabiyeler için;
60’ar gram beyaz çikolata sütlü çikolata, karamelli çikolata (İsteğe göre)
Damla çikolata
Fındıklı için;
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
2-3 yemek kaşığı yumurta akı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Elinize yapışmayı bıraktığı an un eklemeyin. Yumuşacık ancak ele yapışmayan güzel bir kıvamı oluyor.
Fındıklı kurabiye için; hamurdan bir miktar alarak un serpilmiş tezgahta ya da yağlı kağıt üzerinde oklavayla açın. Çay bardağı ile yuvarlak şekilde kesin. Elinizle değil mutlaka spatula ile tepsiye alın kırılmasın.
Fındıklı harç için tüm malzemeleri karıştırın. Macun kıvamında olacak, eğer yumurta akı az gelirse macun kıvamına gelene kadar birkaç kaşık daha ekleyebilirsiniz. Yuvarlak kurabiyelerin üzerine birer kaşık fındıklı harçtan ekleyip düzgünce yayın.
Önceden ısıtılmış 165° fırında fındıklı harç altın sarısı rengini alana kadar (20-25 dakika) pişirin. İlk çıktığında kurabiyelere ellemeyin fındıklı kısmı yumuşak oluyor, soğuyunca çıtır çıtır çok güzel oluyor.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan fındıklı kurabiyenin yarısını batırın. Yağlı kağıt üzerine alıp buzdolabında çikolatanın donması için 1 saat bekletin.
Petek şekilli kurabiye için; hamuru yuvarlayıp petek şekilli nihale üzerinde elinizle bastırıp kahve yanı su bardağıyla kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve ısınmış 165° de altı pembeleşip üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyin. Ben bir kısmına pudra şekeri eledim, bir kısmının da ortasına çikolata sıkıp renkli damla çikolata bıraktım.
Nal şekilli kurabiye için; hamurları ceviz boyutunda yuvarlayın, tezgahta silindir şeklinde uzatıp iki ucunu birleştirin ve nal şeklini verin. Yağlı kağıtlı tepsiye yerleştirip ısınmış 165derece fırında 20-25 dakika (Kontrollü olun yine de her fırın farklıdır) pişirin.
Soğuduktan sonra uçlarını çikolataya batırın. Ben çikolatayla süsledim ama isteğe göre hindistan cevizine de batırabilirsiniz. Çikolatalar donunca servis yapabilirsiniz.
İsterseniz buzlukta da muhafaza edebilirsiniz. Arzuya göre kurabiye hamurlarına damla çikolata, hindistan cevizi, susam, fındık, ceviz, antep fıstığı vs. Farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı