Tek Hamurdan Çeşitli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı (Oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Süslemek için;
Sütlü çikolata
Marmelat
Ceviz
Fıstık
Hindistan cevizi
Tarçın
Şeker
Tek Hamurdan Çeşitli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un dışında tüm malzemeler bir kaba alınır. Çırpma teli ile iyice karışana kadar çırpılır.
Un azar azar eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir (Un ve pudra şekerini eleyerek ekleyelim)
Tarçınlı kurabiyeler için yıldız ve kalp kalıbı kullanılır. Reçelli kurabiyeler için ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır ve ortasına parmakla bastırılır. Ay şekli kurabiye için hamur rulo yapılır ve yuvarlak kalıpla ay şeklinde kesilir.
Diğer kurabiler için ceviz büyüklüğünde parçalar alınır rulo yapılır ve tırtıklı bıçağın üzerinde yuvarlanır sonra uçları birleştirilir. Sıkma torbası varsa farklı şekillerde verilebilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuyan yuvarlak kurabiyelerin ortasına reçel veya benmari usulü eritilmiş çikolata koyulur. Yıldız ve kalp şekli olanlar şeker ve tarçın karışımına bulanır. Diğerleri erimiş çikolata ile süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun
Tek Hamurdan Çeşitli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı (Oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Süslemek için;
Sütlü çikolata
Marmelat
Ceviz
Fıstık
Hindistan cevizi
Tarçın
Şeker
Tek Hamurdan Çeşitli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un dışında tüm malzemeler bir kaba alınır. Çırpma teli ile iyice karışana kadar çırpılır.
Un azar azar eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir (Un ve pudra şekerini eleyerek ekleyelim)
Tarçınlı kurabiyeler için yıldız ve kalp kalıbı kullanılır. Reçelli kurabiyeler için ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır ve ortasına parmakla bastırılır. Ay şekli kurabiye için hamur rulo yapılır ve yuvarlak kalıpla ay şeklinde kesilir.
Diğer kurabiler için ceviz büyüklüğünde parçalar alınır rulo yapılır ve tırtıklı bıçağın üzerinde yuvarlanır sonra uçları birleştirilir. Sıkma torbası varsa farklı şekillerde verilebilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuyan yuvarlak kurabiyelerin ortasına reçel veya benmari usulü eritilmiş çikolata koyulur. Yıldız ve kalp şekli olanlar şeker ve tarçın karışımına bulanır. Diğerleri erimiş çikolata ile süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun
Tek Hamurdan Çeşitli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı