Tek Kelime İle Efsane Kıymalı Kuru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
1/4 (çeyrek) su bardak sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım su bardak süt
1 çay kaşığı toz şeker
2.5/4 su bardak un
Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için;
Yaklaşık 200 g kıyma
1 küçük boy soğan
1 çay kaşığı pul biber
Az kara biber
Az kimyon
Az tuz
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Biraz pekmez
Susam veya çörek otu
Tek Kelime İle Efsane Kıymalı Kuru Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir kabaya un hariç, bütün malzemeler alalım ve karıştıralım.
Azar azar kontrollü bir şekilde un ekleyelim ve yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Tezgah üzerine hamur 2/3 dakika daha yoğuralım. Üzerine kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
Bu sırada iç harcı hazırlayalım. Soğanı ince doğrayıp biraz sıvı yağda pembeleştirelim ve üzerine için kıyma ve baharatlar ekleyelim, pişirelim.
Dinlenmiş olduğu hamur küçük mandarin büyüklüğünde parça alalım, açalım içine harçtan koyup kapatalım. Tepsiye yerleştirelim.
Hamurumuz bitti zaman tepsinin üzerine havlu ile kapatıp 10 dakika daha dinlendirelim.
Üzerine yumurta pekmez karışımından bir fırça yardımı ile sürelim.
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 15 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim (Ben fanlı kullandım)
Hiç pişman olmazsınız 8 adet yaptım. Afiyet olsun. Fotoğraflı yapım aşaması daha önce ki tarifimde bulunmaktadır.
Tek Kelime İle Efsane Kıymalı Kuru Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
1/4 (çeyrek) su bardak sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım su bardak süt
1 çay kaşığı toz şeker
2.5/4 su bardak un
Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için;
Yaklaşık 200 g kıyma
1 küçük boy soğan
1 çay kaşığı pul biber
Az kara biber
Az kimyon
Az tuz
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Biraz pekmez
Susam veya çörek otu
Tek Kelime İle Efsane Kıymalı Kuru Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir kabaya un hariç, bütün malzemeler alalım ve karıştıralım.
Azar azar kontrollü bir şekilde un ekleyelim ve yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Tezgah üzerine hamur 2/3 dakika daha yoğuralım. Üzerine kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
Bu sırada iç harcı hazırlayalım. Soğanı ince doğrayıp biraz sıvı yağda pembeleştirelim ve üzerine için kıyma ve baharatlar ekleyelim, pişirelim.
Dinlenmiş olduğu hamur küçük mandarin büyüklüğünde parça alalım, açalım içine harçtan koyup kapatalım. Tepsiye yerleştirelim.
Hamurumuz bitti zaman tepsinin üzerine havlu ile kapatıp 10 dakika daha dinlendirelim.
Üzerine yumurta pekmez karışımından bir fırça yardımı ile sürelim.
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 15 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim (Ben fanlı kullandım)
Hiç pişman olmazsınız 8 adet yaptım. Afiyet olsun. Fotoğraflı yapım aşaması daha önce ki tarifimde bulunmaktadır.
Tek Kelime İle Efsane Kıymalı Kuru Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı