Tek Kişilik Sufle Tanımı İçin Materyaller
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı vanilya
Bitter çikolata ya da damla çikolata (ben içine kahvaltılık çikolata koydum)
Tek Kişilik Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel genişçe bir tencerede suyumuzu kaynamaya bırakalım. Suyun yüksekliğini ayarlamak için sufle kaplarınızı tencereye yerleştirip denetim edebilirsiniz.
Kek hamuru için uygun bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar güzelce çırpalım.
Sıvı yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ek edip çırpmaya devam edelim. Kek hamurumu hazır.
Isıya güçlü kabımıza kek harcını paylaştıralım. Kabın yarısını hafif geçene kadar doldurmanız kâfi.
Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim. Kalan bayram çikolatalarını da kullanabilirsiniz, bitter seçmezseniz sütlü çikolata ile karıştırabilirsiniz.
Kaynattığımız su dolu tencereye kabımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu mühlet kasenin boyutuna nazaran değişebilir şayet kahve fincanı kullanıyorsanız daha erken keki alabilirsiniz. Kekin üzeri hafif çatladığında denetim etmenizi öneririm.
Tencerede sufle servise hazır, üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Tek Kişilik Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı vanilya
Bitter çikolata ya da damla çikolata (ben içine kahvaltılık çikolata koydum)
Tek Kişilik Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel genişçe bir tencerede suyumuzu kaynamaya bırakalım. Suyun yüksekliğini ayarlamak için sufle kaplarınızı tencereye yerleştirip denetim edebilirsiniz.
Kek hamuru için uygun bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar güzelce çırpalım.
Sıvı yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ek edip çırpmaya devam edelim. Kek hamurumu hazır.
Isıya güçlü kabımıza kek harcını paylaştıralım. Kabın yarısını hafif geçene kadar doldurmanız kâfi.
Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim. Kalan bayram çikolatalarını da kullanabilirsiniz, bitter seçmezseniz sütlü çikolata ile karıştırabilirsiniz.
Kaynattığımız su dolu tencereye kabımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu mühlet kasenin boyutuna nazaran değişebilir şayet kahve fincanı kullanıyorsanız daha erken keki alabilirsiniz. Kekin üzeri hafif çatladığında denetim etmenizi öneririm.
Tencerede sufle servise hazır, üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Tek Kişilik Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı