Tek Lokmalık Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( sarısı üzeri için ayrılıcak)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı çörek otu
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un yaklaşık 5 su bardağı
Varsa 1 tatlı kaşığı mahlep konulabilir tercihen ben kullanmadım
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Çörek otu
Tek Lokmalık Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına un hariç hepsini alıp yoğurulur.
Unu yavaş yavaş ekleyip ne çok sert nede çok yumuşak bir hamur elde edilir.
Daha sonra misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpilir .
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyemi kesinlikle tavsiye ediyorum afiyet olsun
Tek Lokmalık Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( sarısı üzeri için ayrılıcak)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı çörek otu
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un yaklaşık 5 su bardağı
Varsa 1 tatlı kaşığı mahlep konulabilir tercihen ben kullanmadım
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Çörek otu
Tek Lokmalık Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına un hariç hepsini alıp yoğurulur.
Unu yavaş yavaş ekleyip ne çok sert nede çok yumuşak bir hamur elde edilir.
Daha sonra misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpilir .
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyemi kesinlikle tavsiye ediyorum afiyet olsun
Tek Lokmalık Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı