Tek Tavada Islak Kek (20 Dakikada Hazır) Tanımı İçin Materyaller
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı şeker
5-6 modül kadar çikolata 40 gr
Üzeri için;
Damla çikolata kullandım
Tek Tavada Islak Kek (20 Dakikada Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
26 cm lik tava kullandım.
Birinci olarak yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
Akabinde süt ve yağı ek edin.
Son olarak kakao ,un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Hepsi tavanın içinde çırpılır .
Dilerseniz üzerine fındık kırığı damla çikolata yada portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
Tavanın altına folyo ile kaplayabilir yada kozmetik üzerine tavayı yerleştirebilirsiniz. (ben o denli yaptım ).
Öbür tarafta bir cezvenin içinde süt, şeker, kakao düzgünce karıştırın ,pişirin .
Altını kapatın ve çikolatayı içine atın erisin.
Kısık ateşte 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
Kürdan ile denetim ederek altını kapatıyoruz.
Kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ılınmış olan sos üzerine dökülür.
Çay demleninceye kadar kekimiz hazır afiyet olsun .
Tek Tavada Islak Kek (20 Dakikada Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı şeker
5-6 modül kadar çikolata 40 gr
Üzeri için;
Damla çikolata kullandım
Tek Tavada Islak Kek (20 Dakikada Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
26 cm lik tava kullandım.
Birinci olarak yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
Akabinde süt ve yağı ek edin.
Son olarak kakao ,un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Hepsi tavanın içinde çırpılır .
Dilerseniz üzerine fındık kırığı damla çikolata yada portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
Tavanın altına folyo ile kaplayabilir yada kozmetik üzerine tavayı yerleştirebilirsiniz. (ben o denli yaptım ).
Öbür tarafta bir cezvenin içinde süt, şeker, kakao düzgünce karıştırın ,pişirin .
Altını kapatın ve çikolatayı içine atın erisin.
Kısık ateşte 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
Kürdan ile denetim ederek altını kapatıyoruz.
Kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ılınmış olan sos üzerine dökülür.
Çay demleninceye kadar kekimiz hazır afiyet olsun .
Tek Tavada Islak Kek (20 Dakikada Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı