Tekirdağ Köftesi Tanımı İçin Materyaller
500 gram kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek ya da galeta unu
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı su
Yarım çay kaşığı karbonat(silme)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Tekirdağ Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Köfte harcı için kıymayı yoğurma kabına alıyoruz.
Kıymanın üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekmek içini ya da galeta ununu ekleyelim.
Son olarak yumurtayı,irmiği ve karbonatı ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
Hazır olan köfte harcının üzerini streç sinemayla kapatıp dinlenmeye bırakın.
Pişireceğiniz vakit köfte harcını uzun ince parmak biçiminde şekillendirip yapışmaz yüzeyli bir tavada artlı önlü kızartın.
Kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur. Şayet yağsız bir kıymayla yapıyorsanız az sıvı yağ ekleyip kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun
Tekirdağ Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek ya da galeta unu
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı su
Yarım çay kaşığı karbonat(silme)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Tekirdağ Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Köfte harcı için kıymayı yoğurma kabına alıyoruz.
Kıymanın üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekmek içini ya da galeta ununu ekleyelim.
Son olarak yumurtayı,irmiği ve karbonatı ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
Hazır olan köfte harcının üzerini streç sinemayla kapatıp dinlenmeye bırakın.
Pişireceğiniz vakit köfte harcını uzun ince parmak biçiminde şekillendirip yapışmaz yüzeyli bir tavada artlı önlü kızartın.
Kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur. Şayet yağsız bir kıymayla yapıyorsanız az sıvı yağ ekleyip kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun
Tekirdağ Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı