Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi malzemeleri
4 su bardağı süt
1 paket sıvı krema 200ml
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı toz şeker
Bal kabağı malzemeler
300 gr rendelenmiş bal kabağı
1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için
Kavrulmuş muhallebilik kadayıf 200vgr
İri çekilmiş ceviz içi
Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bal kabağını rendeleyin.
Üzerine toz şekeri ilave edin ve birlikte orta ateşte karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
Ardından tencerenin içine sütü ,toz şekeri, nişastayı, irmiği ,kremayı, unu ekleyip birlikte karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvama gelene kadar pişirin.
Ardından muhallebimizi soğutun ve içine soğutulmuş balkabağını bırakın.
Ardından mikserle birlikte bir dakika çırpın.
Ardından 1 yemek kaşığı tel kadayıfı servis yapacağınız kesenin içene bırakın.
Ardından kadayıfın üzerine bal kabaklı muhallebiyi bırakıp en son servis zamanı muhallebinin üzerini kapatacak şekilde tel kadayıfı bırakıp üzerine ceviz yada fındık ile süsleyin.
Ardından buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun. Not tel kadayıfı servis yapacağınız zaman muhallebinin üzerine bırakın daha çıtır olması için.
Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi malzemeleri
4 su bardağı süt
1 paket sıvı krema 200ml
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı toz şeker
Bal kabağı malzemeler
300 gr rendelenmiş bal kabağı
1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için
Kavrulmuş muhallebilik kadayıf 200vgr
İri çekilmiş ceviz içi
Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bal kabağını rendeleyin.
Üzerine toz şekeri ilave edin ve birlikte orta ateşte karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
Ardından tencerenin içine sütü ,toz şekeri, nişastayı, irmiği ,kremayı, unu ekleyip birlikte karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvama gelene kadar pişirin.
Ardından muhallebimizi soğutun ve içine soğutulmuş balkabağını bırakın.
Ardından mikserle birlikte bir dakika çırpın.
Ardından 1 yemek kaşığı tel kadayıfı servis yapacağınız kesenin içene bırakın.
Ardından kadayıfın üzerine bal kabaklı muhallebiyi bırakıp en son servis zamanı muhallebinin üzerini kapatacak şekilde tel kadayıfı bırakıp üzerine ceviz yada fındık ile süsleyin.
Ardından buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun. Not tel kadayıfı servis yapacağınız zaman muhallebinin üzerine bırakın daha çıtır olması için.
Tel Kadayıflı Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı