Tel Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt kat malzemeleri;
1 paket etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Orta kat malzemeleri;
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
50 gram tereyağ
Üst kat malzemeleri;
Kırık tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
Tel Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlayalım .
Şekeri ve suyu kaynatalım o sırada etimeğimizi tepsiye dizelim kaynayan şerbetimizle etimeklerimizi ıslatalım (ben üzeri çıtır sevdiğim için tepsinin kenarından döküyorum şerbetimi etimeğin üzeri çıtır alt tarafı yumuşak oluyor).
Ardından muhallebimizi yaparak devam edelim.
Süt ,şeker, un ,nişasta bunları karıştıralım sonrasında ocağın altını yakalım.
Muhallebimiz göz göz olana kadar pişirelim .
Pişen muhallebimizi ocaktan alalım .
Tereyağımızı ve vanilyayı da ekleyelim ve karıştıralım .
İlk sıcağı çıkan muhallebimizi etimeğimizin üzerine dökelim.
Sonrasında bir tavada tereyağımızı eritelim .
Üzerine kırık tel kadayıfımızı ekleyelim ve tereyağla iyice karıştıralım soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra muhallebimizin üzerine dökelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Tel Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Alt kat malzemeleri;
1 paket etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Orta kat malzemeleri;
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
50 gram tereyağ
Üst kat malzemeleri;
Kırık tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
Tel Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlayalım .
Şekeri ve suyu kaynatalım o sırada etimeğimizi tepsiye dizelim kaynayan şerbetimizle etimeklerimizi ıslatalım (ben üzeri çıtır sevdiğim için tepsinin kenarından döküyorum şerbetimi etimeğin üzeri çıtır alt tarafı yumuşak oluyor).
Ardından muhallebimizi yaparak devam edelim.
Süt ,şeker, un ,nişasta bunları karıştıralım sonrasında ocağın altını yakalım.
Muhallebimiz göz göz olana kadar pişirelim .
Pişen muhallebimizi ocaktan alalım .
Tereyağımızı ve vanilyayı da ekleyelim ve karıştıralım .
İlk sıcağı çıkan muhallebimizi etimeğimizin üzerine dökelim.
Sonrasında bir tavada tereyağımızı eritelim .
Üzerine kırık tel kadayıfımızı ekleyelim ve tereyağla iyice karıştıralım soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra muhallebimizin üzerine dökelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Tel Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı