Son konular

Tel Şehriye Salatası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tel Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı tel şehriye
2 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağıda kullanılabilir)
Tuz(damak tadınıza nazaran ek edin)
1 küçük kutu konserve mısır(150 gr)
2 adet taze soğan
1 adet yeşil biber
1 adet sarı şişko biber
1 küçük kutu konserve bezelye(150gr)
2 adet kırmızı kapya biber
5-6 adet kornişon turşu
1 adet küçük küp doğranmış haşlanmış havuç
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Sos için;
3 yemek kalığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı sumak(sumak kullanılmazsa 1 adet limon suyu)
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Tel Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya sıvı yağ koyulur.
Üzerine tel şehriyeleri ek edip rengi hafif dönene kadar daima karıştırarak kavuralım (mutlaka daima karıştırın şehriyelerin hepsi tıpkı renk almadı için karıştırmayı bırakmayın).
Sıcak suyu ve tuz ek edilir karıştırılır.
Kaynamaya başladığında kapağı kapatalım ocağın altı kısılır ve şehriyeler pişmeye bırakılır.
Pişen şehriyelerin üzerine kağıt peçete koyalım tavanın kapağını kapatarak soğumaya bırakılır.
Derin bir karıştırma kabına soğuyan şehriye alınır üzerine bezelye,mısır,küçük doğranıp haşlanmış havuç,küçük doğranmış kornişon turşu,biberler,taze soğan,ince kıyılmış maydanoz,dereotu ek edilir.
Küçük bir kaba 2-3 kaşık zeytinyağı alınır.
Üzerine limon suyu,nar ekşisi,sumak,nar ekşisi koyulur karıştırılır ve bu sos salatanın üzerine gezdirilir
Salata zerzevatları ezmeden yavaşça karıştırılır ve servis tabağına alınır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.
Tel Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt