Son konular

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
250 gram tavuk
1 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 litre su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon
3 yemek kaşığı yağ
50 gram margarin
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı tel şehriye

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikli olarak tavuğu 2. 5 litre su ile tuzunu atıp haşlanmaya bırakalım.
Havucu rendeleyelim.
Soğanı küçük küçük doğrayın.
Sarımsağı da rendeleyin yada doğrayın.
Bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve limonu ekleyin ve uygunca karıştırın ve kenara alın.
Haşlanan tavuğu didin suyunu kenara bırakın.
Yağ ve margarini tencereye alın eridikten sonra soğanı ekleyin pembeleşene kadar kavurun.
Havucu ekleyin 1-2 dakika rengini verene kadar kavurun.
Sonra sarımsağı ekleyin ve 1 dakika kadar daha kavurun.
Sonrasında unu ekleyin güzelce karıştırın.
1. 5 bardak olağan su ekleyin ve uygunca karıştırın.
Sonrasında tavuğu haşladığınız suyu da ekleyin 6-7 dakika kaynasın.
Kenara koyduğunuz yoğurt limon yumurta karışımına kaynayan çorbadan 2-3 kepçe koyun karıştırın ve çorbanın içine tamamını ekleyin.
Sonra tel şehriyeleri ekleyin 2-3 dakika kaynadıktan sonrada dizilmiş tavukları ekleyin tavuğunuz çok ise göz kararı ekleyin 5-6 dakika daha kaynasın ve sunuma hazır şimdiden afiyet olsun.
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt