Son konular

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk but
2 orta boy havuç
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 bardak tavuk suyu
Tuz ,karabiber ,pul biber
1-2 dal maydanoz
1 adet limon
1 çay bardağı tel şehriye

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle butları ayrı tencereye alıp pişirelim.
Pişen tavuğu tiftikleyelim süzgeçten geçirip suyunu çorbada kullanmak için ayıralım.
Daha sonra yağı ayrı tencereye alıp eritelim.
Havucu rendeleyelim ve yağın içinde 1 dk soteleyelim.
Sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Rendelediğimiz sarımsağı da ekleyip karıştıralım.
Daha sonra unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonrasında tavuk suyundan yavaş yavaş ekleyip karıştıralım un topaklanmasın isterseniz yarısını su yarısını tavuk suyu yapabilirsiniz.
Kaynayan suya şehriyeyi atıp ara ara karıştırıp kontrol edelim şehriyelerde pişince tiftiklediğimiz tavuğu içine atalım.
Bir taşım kaynadıktan sonra tuzu maydanozu ve limon suyunu ilave edip altını kapatalım. Afiyet olsun
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt