Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1,5 çay bardağı tel şehriye
200 gram tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
2/3 diş sarımsak
Yarım limon
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Tavuğumuzu haşlıyoruz.
Haşlanan tavuğu didikliyoruz suyunu farklı bir yere alıp salçayı naneyi, pul biberi kavuruyoruz.
Tel şehriyeyi de koyup bir dakika kadar daha kavurup haşlanan tavuk suyunu üstüne döküyoruz.
Gereksinime nazaran su ek edilebilir tuzunu atıp şehriyeler pişene kadar kaynatıyoruz.
Kapatmadan bir iki dakika evvel sarımsak rendesi ve limonu ek edip kapatıyoruz.
Tercihe nazaran limon ve sarımsağı artırabilir yada azaltabilirsiniz
1,5 çay bardağı tel şehriye
200 gram tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
2/3 diş sarımsak
Yarım limon
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Tavuğumuzu haşlıyoruz.
Haşlanan tavuğu didikliyoruz suyunu farklı bir yere alıp salçayı naneyi, pul biberi kavuruyoruz.
Tel şehriyeyi de koyup bir dakika kadar daha kavurup haşlanan tavuk suyunu üstüne döküyoruz.
Gereksinime nazaran su ek edilebilir tuzunu atıp şehriyeler pişene kadar kaynatıyoruz.
Kapatmadan bir iki dakika evvel sarımsak rendesi ve limonu ek edip kapatıyoruz.
Tercihe nazaran limon ve sarımsağı artırabilir yada azaltabilirsiniz