Son konular

Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 yumurta akı (Sarısı üstüne)
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un yaklaşık 5 su bardağı
Ortası için ;
120 gr margarin
Üzeri için ;
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
Susam

Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı Yapılışı

Şeker, su, ve mayayı geniş bir kaba alıp güzelce karıştıralım maya eriyene kadar.
Sonra öbür malzemleri az az ekleyip yoğurmaya başlayalım. Unu denetimli ekleyelim. Hafif yumuşak olması lazm.
Yeterlice yoğurduktan sonra bir bez ile kapatıp yaklaşık 30 dk kadar dinlensin.
Sonra tezgaha alıp 14 beze yapalım. Her birinin üstüne yarım tatlı kaşığı margarin ekleyip 15 dk daha bekletelim.
Sonra elimiz ile açalım ince halde ve rulo yapıp saralım.
Sardığımız hamuru döndürelim kıvır kıvır olsun diye ve birleştirelim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve pekmezli sosu yumurta fırçası ile sürelim.
Susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
 
Üst Alt