Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çat kaşığı kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un
Hamurları yağlamak için 100 gram tereyağı ya da margarin
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarin ya da tereyağını eritelim ve üzerine yarım çay bardağı ayçiçek yağını ilave edip soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığındaki sütü karıştırma kabımıza alalım. Sırasıyla şeker kabartma tozu ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim lütfen. Her unun yapısı aynı değil. Yumuşacık bir hamur olması gerekiyor ama ele yapışmayan kıvamda olmalı.
Daha sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüp beze yapalım. Bir tabağa çiçek yağı ekleyelim çok az ve bezeleri koyalım. 10 dk dinlendirelim.
Daha sonra bir bezeyi uzunca şekilde açalım. Hamur yumuşak ve dinlenmiş olduğu için elinizle çok kolay açılıyor. Ben oklava ya da merdane kullanmıyorum.
Uzunca açtığımız hamurumuza erittiğimiz yağdan bolca sürelim ve rulo yapalım. Tekerlek şeklinde yuvarlayalım. Aynı işlemi diğer bezeler için de uygulayalım.
Hepsi bitince 15-20 dk dolapta bekletelim ki yağı donsun (Ben bu işlemi gece yapıyorum. Sabah da açıp pişiriyorum
Süre sonunda ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde elimizle yuvarlak şekilde orta boy tavanın boyutunda açalım. Kısık ateşten bir tık daha açık şekilde arkalı önlü pişirelim. Gerçekten harika oluyor. Hepinize afiyet olsun.
Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çat kaşığı kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un
Hamurları yağlamak için 100 gram tereyağı ya da margarin
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarin ya da tereyağını eritelim ve üzerine yarım çay bardağı ayçiçek yağını ilave edip soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığındaki sütü karıştırma kabımıza alalım. Sırasıyla şeker kabartma tozu ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim lütfen. Her unun yapısı aynı değil. Yumuşacık bir hamur olması gerekiyor ama ele yapışmayan kıvamda olmalı.
Daha sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüp beze yapalım. Bir tabağa çiçek yağı ekleyelim çok az ve bezeleri koyalım. 10 dk dinlendirelim.
Daha sonra bir bezeyi uzunca şekilde açalım. Hamur yumuşak ve dinlenmiş olduğu için elinizle çok kolay açılıyor. Ben oklava ya da merdane kullanmıyorum.
Uzunca açtığımız hamurumuza erittiğimiz yağdan bolca sürelim ve rulo yapalım. Tekerlek şeklinde yuvarlayalım. Aynı işlemi diğer bezeler için de uygulayalım.
Hepsi bitince 15-20 dk dolapta bekletelim ki yağı donsun (Ben bu işlemi gece yapıyorum. Sabah da açıp pişiriyorum
Süre sonunda ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde elimizle yuvarlak şekilde orta boy tavanın boyutunda açalım. Kısık ateşten bir tık daha açık şekilde arkalı önlü pişirelim. Gerçekten harika oluyor. Hepinize afiyet olsun.
Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Fotoğraflı Yapılışı