Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler
2.5 su bardağı süt (250 ml bardak)
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 kilo un
Arasına sürmek için
200 gram tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru kulak memesi kıvamında yorulalım 8 eşit parçaya bölüp 8 beze yapalım.
Toplamda 4 tane katmer çıkacaktır.
İlk bezeyi küçük yufka şeklinde açalım.
Yağ ile her yerini yağlayalım ve ilk olmak yanlarını kapatalım yağ sürüp zarf şeklinde kapatalım.
İkinci bezeyi açalım yağlayalım.
Ortasına ilk katladığımız bezeyi ortasına koyup tekrar katlayalım böylece ilk katmerlimiz hazır 15 -20 dk bekleyip kare eklinde açalım.
Yanlar üste üste gelecek şekilde katlayalım üzerine yumurta sarısı sürüp jiletle çizik atalım.
Diğer 6 beze içinde aynı işlemi uygulayalım toplamda 4 tane katmer çıkacak.
Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.
Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2.5 su bardağı süt (250 ml bardak)
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 kilo un
Arasına sürmek için
200 gram tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru kulak memesi kıvamında yorulalım 8 eşit parçaya bölüp 8 beze yapalım.
Toplamda 4 tane katmer çıkacaktır.
İlk bezeyi küçük yufka şeklinde açalım.
Yağ ile her yerini yağlayalım ve ilk olmak yanlarını kapatalım yağ sürüp zarf şeklinde kapatalım.
İkinci bezeyi açalım yağlayalım.
Ortasına ilk katladığımız bezeyi ortasına koyup tekrar katlayalım böylece ilk katmerlimiz hazır 15 -20 dk bekleyip kare eklinde açalım.
Yanlar üste üste gelecek şekilde katlayalım üzerine yumurta sarısı sürüp jiletle çizik atalım.
Diğer 6 beze içinde aynı işlemi uygulayalım toplamda 4 tane katmer çıkacak.
Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.
Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı