Son konular

Tel Tel Çıtır Çıtır Kol Böreği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tel Tel Çıtır Çıtır Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için
5 su bardağı böreklik un
2 buçuk su bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
1 şeker kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
Yarım kilo böreklik peynir
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Yufkalara sürmek için;
3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
En son üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çöreotu

Tel Tel Çıtır Çıtır Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel hamurumuzu yapalım.Unumuzun ortasını açıp; su, sirke ,yumurta,kabartma tozu, yağ koyup kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapalım.
Hamurlarımızı 4 bezeye bölüp ortalarına nişasta koyup dinlendirelim.
Tereyağını ocağa koyup uygunca kızınca içine bir bardak sıvı yağını koyalım bunu yufkalara süreceğiz.
Daha evvelki bohçalı börek tanımım deki üzere ben yufkaları mı 4 adedini bir sefer de açtım.
Tezgahın üzerine koyup ister dördünü birden isterse tane tane açalım.
8 yufkayı ortadan kesip yuvarlak kısmını üzerine katlayıp her tarafını düzgünce yağlayalım.
Katladığımız kısmına peynirli harcımızdan koyup rulo yapıp tepsimize dizelim.
Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otuyla da süsleyip 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
İstediğimiz formda servis yapalım. Tel tel çıtır çıtır bir börek. Şimdiden afiyet sıhhat olsun yeni yılınız iyi kutlu ve bereketli olsun.

Tel Tel Çıtır Çıtır Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Çıtır Çıtır Tel Tel Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller 3 adet taze günlük yufka İç Harcı İçin 300 gram kıyma 2 adet orta uzunluk patates (500 gram) 2 adet orta uzunluk soğan (300 gram) 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ Karabiber Tuz İçi ve Üzerine Sürmek İçin Sos 1 su bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Çıtır Çıtır Pırasalı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler 4 yufka yada 360 gram hazır üçgen kesilmiş yufka Çörek otu İç malzemesi: Yarım kg pırasa Beyaz ya da lor peyniri Karabiber Kırmızı pul biber Tuz Sosu için: 1 küçük su bardağı su 2 yemek kaşığı sirke 1 yumurta sarısı 3 yemek kaşığı un 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Katmer Poğaça Tel Tel Ayrılandışı Çıtır İçi Yumuşacık Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı süt (ılık) 1 su bardağı su (ılık) 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine) 5, 5-6 su bardağı un Orta katlara sürmek için; 125 gr margarin Şçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği Tanımı İçin Materyaller 6 adet yufka(ben 4 adet kullandım) daha az yada daha fazla da yapabilirsiniz Sos için; 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un 1 çay kaşığı karbonat (kabarması için) 1 yemek kaşığı sirke (çıtır olması için) 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Çıtır Çıtır Konut Açması Patatesli Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 6 su bardağı un 2 su bardağı su 3 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Yufkalara sürmek için; 2 su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 8 adet orta uzunluk patates 3 -4adet orta uzunluk kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt