Tel Tel Çıtır Çıtır Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
5 su bardağı böreklik un
2 buçuk su bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
1 şeker kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
Yarım kilo böreklik peynir
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Yufkalara sürmek için;
3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
En son üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çöreotu
Tel Tel Çıtır Çıtır Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel hamurumuzu yapalım.Unumuzun ortasını açıp; su, sirke ,yumurta,kabartma tozu, yağ koyup kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapalım.
Hamurlarımızı 4 bezeye bölüp ortalarına nişasta koyup dinlendirelim.
Tereyağını ocağa koyup uygunca kızınca içine bir bardak sıvı yağını koyalım bunu yufkalara süreceğiz.
Daha evvelki bohçalı börek tanımım deki üzere ben yufkaları mı 4 adedini bir sefer de açtım.
Tezgahın üzerine koyup ister dördünü birden isterse tane tane açalım.
8 yufkayı ortadan kesip yuvarlak kısmını üzerine katlayıp her tarafını düzgünce yağlayalım.
Katladığımız kısmına peynirli harcımızdan koyup rulo yapıp tepsimize dizelim.
Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otuyla da süsleyip 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
İstediğimiz formda servis yapalım. Tel tel çıtır çıtır bir börek. Şimdiden afiyet sıhhat olsun yeni yılınız iyi kutlu ve bereketli olsun.
Tel Tel Çıtır Çıtır Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
5 su bardağı böreklik un
2 buçuk su bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
1 şeker kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
Yarım kilo böreklik peynir
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Yufkalara sürmek için;
3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
En son üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çöreotu
Tel Tel Çıtır Çıtır Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel hamurumuzu yapalım.Unumuzun ortasını açıp; su, sirke ,yumurta,kabartma tozu, yağ koyup kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapalım.
Hamurlarımızı 4 bezeye bölüp ortalarına nişasta koyup dinlendirelim.
Tereyağını ocağa koyup uygunca kızınca içine bir bardak sıvı yağını koyalım bunu yufkalara süreceğiz.
Daha evvelki bohçalı börek tanımım deki üzere ben yufkaları mı 4 adedini bir sefer de açtım.
Tezgahın üzerine koyup ister dördünü birden isterse tane tane açalım.
8 yufkayı ortadan kesip yuvarlak kısmını üzerine katlayıp her tarafını düzgünce yağlayalım.
Katladığımız kısmına peynirli harcımızdan koyup rulo yapıp tepsimize dizelim.
Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otuyla da süsleyip 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
İstediğimiz formda servis yapalım. Tel tel çıtır çıtır bir börek. Şimdiden afiyet sıhhat olsun yeni yılınız iyi kutlu ve bereketli olsun.
Tel Tel Çıtır Çıtır Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı