Tencere Pastası Tanımı İçin Gereçler
450 gr petibör bisküvi
2 paket çikolatalı puding
6 su bardağı süt
Krema için;
1 paket krem şanti
1 su bardağından bir parmak eksik süt
Ganaj için;
Yarım kutu çiğ krema
200 gr bitter çikolata
Hindistan cevizli
Tencere Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle geniş bir tencereye puding tozunu ve sütü alıp yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim ,kenara alalım hafif sıcaklığı gitsin.
Basık bir pilav tenceresine gereksinimimiz var tencerenin tabanına streç sinema ile kaplayalım.
Bisküvileri tezgaha dizip pudingten birer kaşık sürelim ve dik bir halde tencereye sıralı bir formda dizelim .
Çok az pudingten artacaktır ,en üstte sürelim ve kenardan çıkan streçi üzerine kapatıp buzlukta yarım saat bekletelim .
Bu sırada kremşantiyi hazırlayalım, buz üzere soğumuş süte toz karışımı ekleyip katılaşma kadar 5 dk çırpalım.
Soğuyan pastamızı buzlukta alıp geniş bir servis tabağına aykırı çevirip streçi kaldıralım.
Krem şantiyi sürüp tekrar buzluğa kaldıralım .
Sıcaktan erimesin bir tavaya yarım paket çiğ kremayı alıp ısıtalım kaynatmayalım çikolatayı kırıp kremaya ekleyip eritelim ganajımız hazır.
Daima karıştırarak sıcaklığının çıkmasını sağlayalım .
Pastayı buzlukta alıp tam ortasına ganajı dökelim ve istediğiniz üzere süsleyip soğutttuktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
450 gr petibör bisküvi
2 paket çikolatalı puding
6 su bardağı süt
Krema için;
1 paket krem şanti
1 su bardağından bir parmak eksik süt
Ganaj için;
Yarım kutu çiğ krema
200 gr bitter çikolata
Hindistan cevizli
Tencere Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle geniş bir tencereye puding tozunu ve sütü alıp yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim ,kenara alalım hafif sıcaklığı gitsin.
Basık bir pilav tenceresine gereksinimimiz var tencerenin tabanına streç sinema ile kaplayalım.
Bisküvileri tezgaha dizip pudingten birer kaşık sürelim ve dik bir halde tencereye sıralı bir formda dizelim .
Çok az pudingten artacaktır ,en üstte sürelim ve kenardan çıkan streçi üzerine kapatıp buzlukta yarım saat bekletelim .
Bu sırada kremşantiyi hazırlayalım, buz üzere soğumuş süte toz karışımı ekleyip katılaşma kadar 5 dk çırpalım.
Soğuyan pastamızı buzlukta alıp geniş bir servis tabağına aykırı çevirip streçi kaldıralım.
Krem şantiyi sürüp tekrar buzluğa kaldıralım .
Sıcaktan erimesin bir tavaya yarım paket çiğ kremayı alıp ısıtalım kaynatmayalım çikolatayı kırıp kremaya ekleyip eritelim ganajımız hazır.
Daima karıştırarak sıcaklığının çıkmasını sağlayalım .
Pastayı buzlukta alıp tam ortasına ganajı dökelim ve istediğiniz üzere süsleyip soğutttuktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.