Son konular

Tencere Sufle

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tencere Sufle Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 paket kare çikolata
Üzeri için
Pudra şekeri

Tencere Sufle Tanımı Yapılışı

Hamuru hazırlamaya geçmeden sufle kaplarını koyacak olduğumuz tencereye kapların yarısından az olacak formda su koyalım.
Hamur için yumurta şeker yeterlice çırpılır.
Sırasıyla süt yağ eklenir. Kakao kabartma tozu vanilin eklenir. Unu her tanımda olduğu üzere denetimli ekleyelim. Kek harcından çok az daha akışkan bir kıvamı oluyor.
Sufle kaplarını ben margarin ile hafif yağlamayı tercih ediyorum. Yapışmadan zıtta çevirebiliyorsunuz kap içerisinde de tüketebilirsinz.
Kapların 3 te 2 sine gelecek biçimde harcı kaplara bölüyoruz.
İçerisine çikolatadan modül koyunca kabin yarısına ulaşıyor. Sütlü çikolata bitter kakaolu hangisi derseniz tabiki bitter .
Tencerede kaynayan suyun içine kapları yerleştirip 2 3 dakika hamur kenardan kabarana kadar ağzı açık sonrasına tencerenin ağzına bez örtüp kapağını kapatarak toplamda 10 dk kapağı açmadan pişmeye bırakıyoruz.
Kabarık mı kabarık yumuşacık suflemiz hazır.
Üzerine pudra şekeri serpip sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Üst Alt