Son konular

Tencerede Fırınsız Revani Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
16
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,520
Tencerede Fırınsız Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı irmik 75 gr
1 su bardağı un 110 gr
1 paket kabartma tozu 10 gr
1 adet limon kabuğu sarı kısmının rendesi

Tencerede Fırınsız Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhaba mutfağıma hoşgeldiniz ocak üzerinde fırın kullanmadan revani tatlısı yapalım ben yıllardır bu halde pişiriyorum sizde umarım sizlerde dener beğenisiniz.
Öncelikle tatlının şerbetini yapmak ile başlayalım.
Tencereye şeker, su ve limonu alıp karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
Orta ateşte şerbet kaynamaya başlayınca ocağı biraz kısalım ve 8- 10 dakika kaynatalım.
Şerbeti kenara alalım.
Soğuması için tatlının kekini yapmaya geçelim.
Karıştırma kabına yumurta ve şeker köpürünceye kadar bir kaç dakika çırpalım.
Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştıralım geriye kalan bütün gereçleri de ek edip güzelce karıştırdıktan sonra tavayı bir yemek kaşığı tereyağı ile yağlayıp hazırlamış olduğumuz harcı tencereye dökelim.
Bir alüminyum folyo modülünü 4 kat katlayıp ocağın orta gözü üzerine bırakalım ocağı büsbütün kısıp tencereyi folyu üzerine bırakıp kapağı kapalı bir halde 25-30 dakika pişirelim.
Pişen keki kenara alalım.
15- 20 dakika dinlenmeye bırakalım.15 – 20 daha sonra üzerine soğuk şerbeti kaşık kasık gezdirelim deneyecekle afiyet olsun.
Tencerede Fırınsız Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırınsız Pekmezli Kabak Tatlısı (Düdüklü Tencerede Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo dilimlenmiş bal kabağı 1-1,5 su bardağı toz şeker ( ilk deneyenler 1,5 su bardağı şekerle denesin) 2 adet karanfil Yarım çay bardağı üzüm yada dut pekmezi Üzeri için karışım; Tatlının kalan şerbeti Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tencerede Suda Pişen Portakallı Kek (Fırınsız) Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker Yarım su sıvı yağ Yarım çay bardağı portakal suyu 3 adet rendelenmiş portakalın kabuğunun renkli kısmı 2 paket kabartma tozu (20gr) 1 paket vanilin (5gr) 2 su bardağı ve 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Revani Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 3 adet yumurta 5 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı irmik 1 paket vanilya 2 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 1 adet limon kabuğu rendesi Şerbeti için; 2,5 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakal (kabuğunu rendeleyelim) Şerbeti için: 3 şu bardağı şeker 3,5 su bardağı su Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Portakallı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı sıvı yağ 1.5 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 paket şekerli vanilya 1 portakal kabuğu rendesi Şerbeti için; 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su 1 dilim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Üst Alt