Son konular

Tencerede Kolay Sufle

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tencerede Kolay Sufle Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
9 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bitter çikolata
Üstü için;
Pudra şekeri

Tencerede Kolay Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel genişçe bir tencerede suyumuzu kaynamaya bırakalım. Kek hamuru için, uygun bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar güzelce çırpalım.
Sıvı yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ek edip çırpmaya devam edelim. Kek hamurunu hazırladıktan sonra ısıya güçlü kaplarımıza kek harcını paylaştıralım.
Kapların yarısını hafif geçene kadar doldurmanız kâfi. Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim. Kaynattığımız su dolu tencereye kaplarımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu müddet kaselerin boyutuna nazaran değişebilir şayet kahve fincanı kullanıyorsanız daha erken keklerinizi alabilirsiniz.
Keklerin üzeri hafif çatladığında denetim etmenizi öneririm. Tencerede suflelerimiz servise hazır, üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Tencerede Kolay Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt