Tencerede Lokum Gibi Kavanoz Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Tencerede Lokum Üzere Kavanoz Kebabı Tanımı İçin Gereçler
250 gram dana kuşbaşı
3 orta uzunluk patates
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul
Karabiber
Kimyon
Tuz

Tencerede Lokum Üzere Kavanoz Kebabı Tanımı Yapılışı

Patatesleri küp küp kuşbaşı etinden biraz büyük olacak halde doğradım.
Soğanları ve sarımsakları iri iri doğradım.
Derin bir kapta salça, baharat, tuzu karıştırdım.
Eti ve patatesi ek edip yeterlice harmanladım.
250 gramlık kavanozlara materyalleri güzelce yerleştirdim, kavanozun kapağını uygunca kapattım.
Tencereye kavanozu yerleştirdim, kavanozun kapağından 2 parmak eksik olacak biçimde fotoğraftaki üzere tencereye soğuk su koydum, kapağını kapattım.
Ocağın en büyük gözünde kaynayınca kadar pişirdim, kaynadıktan sonra tekrar en büyük gözün en kısık ayarında 2 saat pişirdim.
Tenceredeki su azaldıkça tencereye sıcak su eği yaptım(soğuk su ek edersek kavanozlar da sıcak olacağı için kavanoz çatlar).
Kavanozları tencereden aldım, 10 dakika bekledim ve servis ettim.
Deneyeceklere afiyet olsun

Not: lokum üzere çok lezzetli bir yemek oluyor.

Yemeğe su katmadım. Su katmadan buharıyla pişti, yemek kendi kendine çok az sulanmıştı.

Ben çok sulanmasını istemediğim için domates biber koymadım siz dilek ederseniz koyun.

Kavanozun kapağı hiç kullanılmamış olması gerekiyor lakin bende kullanılmamış kapak yoktu, eski kapak kullandım o yüzden kavanozlarım hafifçe hava kaçırdı.

Tencerede su bittikçe sıcak su eği yapın.

Soğuk su ek etmediğiniz sürece kavanozunuz çatlamaz.

İsteğe nazaran patates ölçüsünü arttırabilirsiniz ya da yalnızca etle yapabilirsiniz.

Kavanozun ağzına kadar malzemeyi doldurup sıkıştırmayın ki kavanozun içindeki materyal kaynadıkça sızma yapmasın.

Bu ölçülerden 2 büyük porsiyon yemek çıktı siz daha büyük kavanozda yapacaksanız malzemeyi artırın.

Denediğiniz tarifimin fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın

Üst Alt