Tencerede Lokum Üzere Kuzu Tandır Tanımı İçin Materyaller
5-6 tane kuzu incik yahut kuzukol
1 tane iri soğan
5-6 diş sarımsak
1 tane domates
3-4 sivvribiber
3-4 defneyaprağı
1 kaşık tane karabiber
100 gram kadar tereyağı
Tencerede Lokum Üzere Kuzu Tandır Tanımı Yapılışı
Kuzu incikleri büyük bir tencereye yerleştirip biraz sıvı yağ ile etleri alt üst yaparak mühürlüyoruz.
Soğan, biberler, domates ve sarımsağı doğrayıp etlerin üzerine serpiyoruz.
Defne yaprağı, karabiber ve kesim modül tereyağını da üzerine ekliyoruz.
Tuzunu da koyup kapağını kapatıyoruz. Ben hiç su koymadım ancak et ölçüsü az ise biraz su ekleyebilirsiniz.
Kaynamaya başlayınca en kısık ateşte 3-4 saat kadar yavaş yavaş pişecek. Afiyet şifa olsun.
5-6 tane kuzu incik yahut kuzukol
1 tane iri soğan
5-6 diş sarımsak
1 tane domates
3-4 sivvribiber
3-4 defneyaprağı
1 kaşık tane karabiber
100 gram kadar tereyağı
Tencerede Lokum Üzere Kuzu Tandır Tanımı Yapılışı
Kuzu incikleri büyük bir tencereye yerleştirip biraz sıvı yağ ile etleri alt üst yaparak mühürlüyoruz.
Soğan, biberler, domates ve sarımsağı doğrayıp etlerin üzerine serpiyoruz.
Defne yaprağı, karabiber ve kesim modül tereyağını da üzerine ekliyoruz.
Tuzunu da koyup kapağını kapatıyoruz. Ben hiç su koymadım ancak et ölçüsü az ise biraz su ekleyebilirsiniz.
Kaynamaya başlayınca en kısık ateşte 3-4 saat kadar yavaş yavaş pişecek. Afiyet şifa olsun.