Tencerede Pratik Bayram Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tencerede Pratik Bayram Kebabı Tanımı İçin Materyaller
500 gram koyun ya da dana eti (Dana etinde pişme mühleti artabilir)
125 gram tereyağ ya da biraz sıvı yağ
1 tane orta uzunluk soğan
1 tane orta uzunluk patates
2 tane kapya biber
2 tane yeşil biber
2 tane havuç
1 tane patlıcan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığına yakın kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3-4 su bardağı sıcak su

Tencerede Pratik Bayram Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etler kuşbaşı olarak doğranır. Patates, patlıcan, biberler, havuç ve soğan küp küp doğranır. (patlıcanları kararması için bir ölçü tuz atarak suda bekletebilirsiniz).
Tencereye biraz tereyağı ya da yeteri kadar sıvı yağ alınarak etler suyunu salıp çekene kadar sotelenir. (bu etapta orta ara karıştırıp kapağını kapatırsanız lokum üzere oluyor).
Etler suyunu çektikten sonra içine soğanlar atılarak yumuşayana kadar pişirilir.
Daha sonra doğranan havuçlar, patatesler ve suyu sıkılan patlıcanlar ve biberler tencereye ek edilerek kavrulur. İçine salça eklenir ve 2 bardak kadar sıcak su dökülür.
Gereken baharatlar atılarak bir iki çeşit çevrilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve orta ara karıştırılarak çok sulu olmayacak biçimde orta ara suyu bittikçe birer bardak formunda su ekleyebilirsiniz. Sebzeler ve et pişince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Ben koyun et ile pişirdiğim için kısa müddette pişti. Dana eti ile yapacaksanız pişme müddeti biraz uzayabilir.
 

Similar threads

  • Soru
Etli Avcı Kebabı Tanımı İçin Materyaller 500 gram koyun ya da dana kuşbaşı 1 orta uzunluk soğan 1 su bardağı bezelye 1 tane yeşil biber 2 tane orta uzunluk patates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Sıvıyağ Karabiber Tuz Sos İçin Su Salça Kekik Tuz Etli Avcı Kebabı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Fırında Sebzeli Şiş (Köfte Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler Köfte İçin; 300 gram kıyma 1 tane kuru soğan 1 tane yumurta 4 – 5 yemek kaşığı bayat ekmek ya da 3 yemek kaşığı galeta unu 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı karbonat Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana bonfile (kuşbaşı doğranmış) 1 küçük soğan 1 yemek kaşığı tereyağ 2 patates 2 patlıcan 2 orta uzunluk havuç 2 kapya biber 1 çay bardağı haşlanmış bezelye ( konserve de olur) Tuz, baharatlar ( kekik, karabiber, kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Tencerede Lokum Üzere Kavanoz Kebabı Tanımı İçin Gereçler 250 gram dana kuşbaşı 3 orta uzunluk patates 2 diş sarımsak 1 adet soğan Yarım çorba kaşığı domates salçası Yarım çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı yağ 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul Karabiber Kimyon Tuz Tencerede Lokum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
15 Dakikada Pratik Fırın Kebabı Tanımı İçin Materyaller 2 tane tavuk göğsü 2-3 adet patates 1 tane kapya biber 2-3 adet yeşil biber 2 tane domates 1 tane kuru soğan 2 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 2 yemek kaşığı salça( ya da 1 yemek kaşığı biber 1 yemek kaşığı domates salçası) 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt