Tencerede Sufle Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
8 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Damla çikolata yada kalıp çikolata
Pudra şekeri
Tencerede Sufle Tanımı Yapılışı
Sıcak suyumuzu kaynaması için ısıtıcıya konur. Şeker ve yumurta çırpılır.
Sıvıyağ, süt, kakao, vanilya, kabartma tozu, un ek edilir.
Karıştırılır. Kekimiz hazır. Karnıyarık tenceresinde yapıyorum. Dilediğiniz geniş bir tencere olur.
Suyumuz tencereye konur altı açılır.
Bu ortada sufle kalıplarımıza kek harcımızı yarısına gelecek formda paylaştırıyoruz.
Su sufle kaplarımızın yarısına gelecek biçimde ayarlıyoruz.
Orta ateşte 10 dakika ağzı kapalı bir halde pişiriyoruz. Afiyet olsun.
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
8 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Damla çikolata yada kalıp çikolata
Pudra şekeri
Tencerede Sufle Tanımı Yapılışı
Sıcak suyumuzu kaynaması için ısıtıcıya konur. Şeker ve yumurta çırpılır.
Sıvıyağ, süt, kakao, vanilya, kabartma tozu, un ek edilir.
Karıştırılır. Kekimiz hazır. Karnıyarık tenceresinde yapıyorum. Dilediğiniz geniş bir tencere olur.
Suyumuz tencereye konur altı açılır.
Bu ortada sufle kalıplarımıza kek harcımızı yarısına gelecek formda paylaştırıyoruz.
Su sufle kaplarımızın yarısına gelecek biçimde ayarlıyoruz.
Orta ateşte 10 dakika ağzı kapalı bir halde pişiriyoruz. Afiyet olsun.