Son konular

Tencerede Tavuklu Karnıyarık

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tencerede Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
4-5 adet patlıcan
1 kase küçük doğranmış tavuk butu
2 adet kuru soğan
1 adet domates veya 2-3 yemek kaşığı domates sos
1 yemek kaşığı kadar salça
Yarım fincan kadar zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sosu için;
1 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı kadar salça
Tuz
Üzerine;
Domates dilimleri

Tencerede Tavuklu Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup fırın tepsisine dizin ve fırça ile yağlayıp fırında ( isterseniz kızartarakta yapabilirsiniz ama kızartma çok ağır geldiği için ben fırınlamayı tercih ediyorum)kızarana kadar pişirin.
Bu arada iç harcı için küçük doğranmış tavukları tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin .
Üzerine zeytinyağını ve ince kıyılmış soğanı ekleyip soteleyin.
Üzerine salça ,tuz ve karabiberini de ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ve üzerine küçük doğranmış domatesleri de ekleyip 2 dk kadar daha pişirip altını kapatın.
Yayvan bir tencereye patlıcanları ortalarını açarak yerleştirin ve üzerine tavuklu harcı paylaştırın.
Sos için; su ,salça ve tuzu bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin.
Üzerine domates dilimleri yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 15 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.
Tencerede Tavuklu Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt