Tepsi Boreği Ispanaklı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ispanaklı Tepsi Boreği Nasıl Yapılır

Resimli Ispanaklı Tepsi Boreği Yapılışı

Ispanaklı Tepsi Boreği icin gerekli olan malzemeler

4 Adet yufka
1 Su bardağı sut
5 Adet yumurta
4 Corba kaşığı margarin
200 gr ıspanak
2 Corba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
Tuz, karabiber

imagestepsiboregiispanakli5ad3f3512807b

Ispanaklı Tepsi Boreği Yapılışı

Sut, yumurta ve eritilmiş margarini karıştırın Ispanakları yıkayıp, temizleyin Tuzlu suda haşlayın Sularını sıkarak doğrayın Bir tencereye 2 corba kaşığı sıvıyağı alın Kucuk kucuk doğranmış soğanı koyup pembeleştirin Ispanağı da ekleyin Tuz, karabiber serpiştirip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın Bir fırın tepsisini yağlayın Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı serin ve uzerine sutlu karışımı surun Yufkaların yarısına gelene dek bu işlemi uygulayın Yarısına geldiğinizde hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın her yerine eşit oranda gelecek şekilde yayın Tekrar yufka serin Tum yufkalar bittiğinde ustune sutlu karışımdan surun 170 dereceli fırında yarım saat pişirin
Ardından servis yapın Afiyet olsun
 
Üst Alt