Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tanımı İçin Gereçler
Kıymalı harç için
500 gram kıyma
1 büyük kapya biber
1 büyük yeşil biber
Bir tutam maydanoz
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Çay kaşığı ucu ile kara biber
Salçalı sos için
Yarım bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı salça
Not: üzerini patates domates biber soğan ile süsleyebilirsiniz
Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Biberler ,maydanoz, sarımsak iri iri doğranır.
Daha sonra hepsi birlikte doğrayıcıya atılıp incelecek formda robottan geçirilir.
Robottan geçirilen materyaller kıymanın üzerine katılır tuz ve baharatlar eklenir, kıyma yoğurulur.
Tepsinin altına 1 kaşık salça sürülür üzerine kıymalı harç avuç içi ile bastırılır.
Salçalı sosu için salça ,sıcak su ,tuz karıştırılır tepsiye yaydığımız kıymanın üzerine gezdirilir.
Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
220 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.
Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kıymalı harç için
500 gram kıyma
1 büyük kapya biber
1 büyük yeşil biber
Bir tutam maydanoz
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Çay kaşığı ucu ile kara biber
Salçalı sos için
Yarım bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı salça
Not: üzerini patates domates biber soğan ile süsleyebilirsiniz
Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Biberler ,maydanoz, sarımsak iri iri doğranır.
Daha sonra hepsi birlikte doğrayıcıya atılıp incelecek formda robottan geçirilir.
Robottan geçirilen materyaller kıymanın üzerine katılır tuz ve baharatlar eklenir, kıyma yoğurulur.
Tepsinin altına 1 kaşık salça sürülür üzerine kıymalı harç avuç içi ile bastırılır.
Salçalı sosu için salça ,sıcak su ,tuz karıştırılır tepsiye yaydığımız kıymanın üzerine gezdirilir.
Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
220 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.
Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı