Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
Üzeri için;
4-5 adet patates
5 adet domates
3 tane yeşil biber
Kıymalı harç için;
Yarım kg kıyma
Çeyrek demet maydanoz
1 adet kapya biber
1-2 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tanımı Yapılışı
Birinci olarak kıymalı harcımızı hazırlayalım.
Derin bir kaseye kıyma, maydanoz, kapya biber, yeşil biber, soğan, baharatlar, tuz ve sarımsağı alarak yoğuralım.
Hoş bir formda yoğurduğumuz harcımızı kenara alalım.
Patateslerimizi yuvarlak dilimler biçiminde keselim.
Kıymalı harcımızı fırın tepsisine alarak elimizle, her yeri eşit olacak halde güzelce yayalım.
Yaklaşık 1 cm kalınlığında yaydığımız kıymalı harcımızın üzerine dilimlediğimiz patatesleri orta kısmı boş kalacak halde dizelim.
Ortasında bıraktığımız boşluğa dilimlediğimiz domates ve yeşil biberleri yerleştirelim.
Sosu için uygun bir karıştırma kabına salça, su ve tuzu alarak salça eriyinceye kadar karıştıralım.
Salçamız eridikten sonra sıvı yağı da ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
Hazırladığımız sosu yemeğimizin her yerine gelecek formda üzerine gezdirelim.
Akabinde yağlı kağıdı ıslatıp tepsinin üzerine kapatalım.
Bu formda yemeğimiz kendi buharı ile pişecek ve daha lezzetli olacaktır.
Yemeğimizi evvelce ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirelim.
Akabinde fırını açıp üzerindeki yağlı kağıdı alıp tekrar fırına sürelim. Bu formda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.
Üzeri için;
4-5 adet patates
5 adet domates
3 tane yeşil biber
Kıymalı harç için;
Yarım kg kıyma
Çeyrek demet maydanoz
1 adet kapya biber
1-2 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tanımı Yapılışı
Birinci olarak kıymalı harcımızı hazırlayalım.
Derin bir kaseye kıyma, maydanoz, kapya biber, yeşil biber, soğan, baharatlar, tuz ve sarımsağı alarak yoğuralım.
Hoş bir formda yoğurduğumuz harcımızı kenara alalım.
Patateslerimizi yuvarlak dilimler biçiminde keselim.
Kıymalı harcımızı fırın tepsisine alarak elimizle, her yeri eşit olacak halde güzelce yayalım.
Yaklaşık 1 cm kalınlığında yaydığımız kıymalı harcımızın üzerine dilimlediğimiz patatesleri orta kısmı boş kalacak halde dizelim.
Ortasında bıraktığımız boşluğa dilimlediğimiz domates ve yeşil biberleri yerleştirelim.
Sosu için uygun bir karıştırma kabına salça, su ve tuzu alarak salça eriyinceye kadar karıştıralım.
Salçamız eridikten sonra sıvı yağı da ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
Hazırladığımız sosu yemeğimizin her yerine gelecek formda üzerine gezdirelim.
Akabinde yağlı kağıdı ıslatıp tepsinin üzerine kapatalım.
Bu formda yemeğimiz kendi buharı ile pişecek ve daha lezzetli olacaktır.
Yemeğimizi evvelce ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirelim.
Akabinde fırını açıp üzerindeki yağlı kağıdı alıp tekrar fırına sürelim. Bu formda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.