Tepsi Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
750 gram kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Tepsi Kebabı Tanımı Yapılışı

Soğan ve sarımsağı rendeleyip suyunu sıkarak kullanıyoruz.
Biberleri ve maydanozu ince ince kıyıp bütün gereçleri kıymayla buluşturup yoğuruyoruz.
Fırın kabının tabanına az salça ve yağ sürüp elimizle yayıyoruz.
Köfte harcını kabımızın her yerine eşit halde dağıtıp dilimliyoruz.
Tavada salça ve yağı kavurup suyla açtıktan sonra köftemizin üzerine döküyoruz.
200 derecelik alt üst ayarda denetimli olarak pişiriyoruz.Afiyet olsun!.
 
Üst Alt