Tepsi Keki Tanımı İçin Materyaller
1 su bardak süt
3 adet yumurta
2 su bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
2 yemek kaşığı damla çikolata
5 kahve fincanı un
2 tatlı kaşığı kakao
Tepsi Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpalım.
Daha sonra süt ve yağı ekleyip güzelce çırptıktan sonra kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce çırpalım.
Bir portakalın kabuğunu rendeleyelim ve damla çikolatayı ek edip güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye yarısını dökelim.
Kalan keke kakao ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra üzerine dökelim.
250 derece fırında denetimli pişirelim.
Tepsi Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardak süt
3 adet yumurta
2 su bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
2 yemek kaşığı damla çikolata
5 kahve fincanı un
2 tatlı kaşığı kakao
Tepsi Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpalım.
Daha sonra süt ve yağı ekleyip güzelce çırptıktan sonra kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce çırpalım.
Bir portakalın kabuğunu rendeleyelim ve damla çikolatayı ek edip güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye yarısını dökelim.
Kalan keke kakao ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra üzerine dökelim.
250 derece fırında denetimli pişirelim.
Tepsi Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı