Tepsi Kofte Tarifi Resimli
Tepsi Kofte Tarifi
Tepsi Kofte Tarifi Resimli
Malzemeler
Kofteli kısım icin:
Yarım kilo orta yağlı kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet yumurta ½ paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı bayat ekmek ici Tuz, karabiber, isteğe gore kimyon Tepsiyi yağlamak icin 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ Patates Puresi İcin:
4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
½ cay bardağı sut
Uzeri icin:
56 adet ince dilim kaşar peyniri Hazırlanışı:
*Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve kup kup doğrayarak yeterli suda haşlamaya bırakın
*Kıymayı buyuk ve cukur bir kaba alarak icine 1 yumurtayı kırın Soğanı incecik rendeleyerek, bayat ekmek ici, tuz, karabiber, kabartma tozu ile iyice yoğurun
*Fırın tepsisini hafif yağlayarak, kıymalı karışımı elinizde tepsiye duz bir bicimde bastırarak yayın165175 derecelik fırında ortalama olarak 2025 dakika, koftenin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirin ve fırından cıkarın
*Kofteli kısım fırında pişerken patates puresini hazırlayınPişen patatesleri suzerek cukur bir tencere ya da karıştırma kabına alınİcine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin12 cay bardağı sutu ve bir miktar tuzu da ekleyerek, pure aleti ile iyice ezerek pure haline getirinKıvamı koyu gelirse biraz daha sut ekleyebilirsiniz
*Pişen kofteyi fırından cıkarın, uzerine patates puresini duzgunce yayın, kaşar dilimlerini tek sıra halinde dizerek henuz soğumamış fırına tekrar verin 175180 derecede kaşar peynirler eriyip, uzeri kızarıncaya kadar pişirip, fırından cıkarın Ben bu aşamada fırının sadece ust kısmını calıştırarak sadece uzerinin kızarmasını sağlıyorumDilimleyerek servis yapın
Afiyet olsunimagestepsikoftetarifiresimli5ad415bce17e2gif
imagestepsikoftetarifiresimli5ad415be3d191
Tepsi Kofte Tarifi
Tepsi Kofte Tarifi Resimli
Malzemeler
Kofteli kısım icin:
Yarım kilo orta yağlı kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet yumurta ½ paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı bayat ekmek ici Tuz, karabiber, isteğe gore kimyon Tepsiyi yağlamak icin 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ Patates Puresi İcin:
4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
½ cay bardağı sut
Uzeri icin:
56 adet ince dilim kaşar peyniri Hazırlanışı:
*Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve kup kup doğrayarak yeterli suda haşlamaya bırakın
*Kıymayı buyuk ve cukur bir kaba alarak icine 1 yumurtayı kırın Soğanı incecik rendeleyerek, bayat ekmek ici, tuz, karabiber, kabartma tozu ile iyice yoğurun
*Fırın tepsisini hafif yağlayarak, kıymalı karışımı elinizde tepsiye duz bir bicimde bastırarak yayın165175 derecelik fırında ortalama olarak 2025 dakika, koftenin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirin ve fırından cıkarın
*Kofteli kısım fırında pişerken patates puresini hazırlayınPişen patatesleri suzerek cukur bir tencere ya da karıştırma kabına alınİcine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin12 cay bardağı sutu ve bir miktar tuzu da ekleyerek, pure aleti ile iyice ezerek pure haline getirinKıvamı koyu gelirse biraz daha sut ekleyebilirsiniz
*Pişen kofteyi fırından cıkarın, uzerine patates puresini duzgunce yayın, kaşar dilimlerini tek sıra halinde dizerek henuz soğumamış fırına tekrar verin 175180 derecede kaşar peynirler eriyip, uzeri kızarıncaya kadar pişirip, fırından cıkarın Ben bu aşamada fırının sadece ust kısmını calıştırarak sadece uzerinin kızarmasını sağlıyorumDilimleyerek servis yapın
Afiyet olsunimagestepsikoftetarifiresimli5ad415bce17e2gif
imagestepsikoftetarifiresimli5ad415be3d191