Son konular

Tepsi Mayalı Çıtır Çıtır Simit Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tepsi Mayalı Çıtır Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket kuru maya
1 yemek kaşığı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı
3,5-4 su bardağı un( unun kalitesine göre kıvamı değişebilir bu yüzden kontrollü ekleyin)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım su bardağı su
Kavrulmuş susam

Tepsi Mayalı Çıtır Çıtır Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kaba ılık suyu koyup sonra kuru maya ve toz şekeri koyup karıştıralım.
Yarım çay bardağı sıvı yağını ve tuzunu koyup bi güzel karıştıralım.
En son unu kontrollü bi şekilde ekleyip yavaş yavaş yoğuralım.
Hamur hafif sert yumuşaklıkta olacak.
Hamurdan 6 adet eşit beze yapıp üzerini örtüp 15 dakika dinlendirelim.
Bir kaba pekmez ve suyu koyup bi güzel karıştıralım.
Bir tabağa kavrulmuş susamı koyalım.
Hamurdan eşit beze alıp elimizle yuvarlayarak pürüzsüz uzun şerit yapıp bi elimizi sağa diğer elimizi sola yuvarlayıp iki ucunu birleştirelim.
Önce pekmezli su karışımına sonra susama bulayıp tepsiye dizelim.
Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim ve üzerini örtüp 15 dakika tepsi mayasında bekletelim.
Önceden ısıtılmış 200derecelik fırında üzeri kızarana kadar arada bi kontrol ederek pişirin.
Pişen simitleri fırından çıkarıp 5-10 dakika üzerini örtüp dinlendirin böylelikle dışı çıtır çıtır içide gevrek kıvamda olacak. Bu muhteşem lezzeti mutlaka deneyin.
Ve sıcacık simitler afiyetle tüketmeye hazır

Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.

Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın

Tepsi Mayalı Çıtır Çıtır Simit Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pastane Yöntemi Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık su 2 silme yemek kaşığı şeker Yarım paket yaş maya yahut 1 küçük paket kuru maya 3 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı sıvı yağ 7,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Dışı için; 1 türk kahve fincanı üzüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
  • Soru
Tepsi Mayalı Yumuşacık Pastane Poğaçası (Favori Tarifiniz Olacak) İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt yada ılık su Yarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yumurta akı (sarıları üzeri için), oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Sodalı Çıtır Çıtır Cevizli Ve Etimekli Baklava (Bu Usulle Çok Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler 1 şişe sade maden suyu Yarım çay bardağı sıvı yağı 1 yumurta 3-3, 5 şu bardağı un (kontrollü bir biçimde azar azar ekleyin) Bir fiske tuz 1 paket kabartma tozu Açmak için; Mısır nişastası Orta katı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Çıtır Çıtır Ev Yapımı Simit (Sokak Simidi Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 3 yemek kaşığı şeker 1.5 tatlı kaşığı tuz Yaklaşık 4.5 _5 bardak un (Hepsini birden eklemeyin kontrollü ekleyin) Üzeri için; 4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Sokak Simidi, Çıtır Çıtır Tarifi İçin Malzemeler Bu tarifden 17 adet simit çıktı Hamuru için: 1 kg un ( protein oranı nekadar yüksek olurda okadar iyi sonuç alırsınız ) 1 paket kuru maya ( veya 1/2 (yarım) paket yaş maya ) 550 ml – 600 ml ılık su ( 2,5 – 3 su bardağı, unun kalitesine bağlı ) 1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt