Tepsi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt(ılık olsun)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su (ılık olsun)
1 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
4,5 su bardağı un
Üzeri için;
Çörek otu ve susam
Tepsi Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim.
Sonra hamurumuzu tepsimize elimizle düzleştirelim.
Sonra kesme aparatıyla hafif keselim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp ,çörek otu ve susam serpiştirelim.
Daha sonra üzerini bezle kapatıp yarım saat kadar kabarmaya bırakalım.
Hamurumuz kabardıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Tepsi Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt(ılık olsun)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su (ılık olsun)
1 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
4,5 su bardağı un
Üzeri için;
Çörek otu ve susam
Tepsi Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim.
Sonra hamurumuzu tepsimize elimizle düzleştirelim.
Sonra kesme aparatıyla hafif keselim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp ,çörek otu ve susam serpiştirelim.
Daha sonra üzerini bezle kapatıp yarım saat kadar kabarmaya bırakalım.
Hamurumuz kabardıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Tepsi Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı