Son konular

Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
500 gr yaş kadayıf
200gr tereyağı
1su bardağı sıvı yağ
İç materyal için;
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı tozşeker
Şerbeti için;
3,5 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 dilim limon suyu

Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetini hazırlayalım tencereye su, şeker alınır ocağa koyup, altını yakın bir kaşıkla karıştırıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limonu sıkıp yahut dilim olarak içerisine atın orta ateşte 20 dk kaynatın.
Şerbetin kıvamı ağır olmalıdır yoksa kadayıfınız çıtır değil yumuşak olur ve lezzet olarakta âlâ olmaz kaynama müddet sonunda şerbetini soğuması için kenara alın.
Boş geniş kaba kadayıfı alın erittiğimiz tereyağ sıvı yağlı karışımı ılık bir halde kadayıfları üzerine döküyoruz ve elimizle her tarafına eşit halde yağ değmesini sağlıyoruz.
Orta uzunluk bir tepsiye yahut dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını döşeyin üzerine cevizli şekeri serpip kalan kadayıfı üzerine kapatıp, üzerin düzleyin salata tahtası yahut öteki birşeyde olur kadayıfların üzerine baskı yapın.
190-200 derecede evvelce ısıtılmış fırında denetimli olarak pişiriyoruz daha sonra diğer bir tepsinin art kısmına aksi çevirip tekrar tıpkı tepsiye yavaş yavaş kaydırarak alıyoruz.
Bu süreçte kadayıfın üzerinin düz olması için yapıyoruz tekrar fırına verip biraz daha kızartın ve fırından alıp soğumuş şerbetini üzerine döküyoruz.
10 dakika sonra keskin bir bıçakla dilediğiniz formda kesin böylelikle hem şerbetini daha düzgün çekiyor hemde dilimlemesi kolay oluyor
4-5 saat sonra yahut 1gece bekledikten sonra kaymakla vanilyalı dondurma yahut sade olarakta servis edebilirsiniz afiyet şifaa olsun beğenmeniz dileğiyle. Sıhhatle ve sevgiyle kalın yorumsuz ✍ve beğenisiz❤ bırakmayın ⚘⚘⚘.
Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 500 gram çiğ kadayıf 200 gram çekilmiş ceviz 200 gram tereyağ ( 100 gram kadarını margarin olarak koydum) Şerbet için 3 su bardağı su 4 su bardağı şeker Çeyrek dilim limon Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kg çiğ kadayıf 150 gram tereyağ yahut margarin 300 gram kadar ceviz Şerbeti için; 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su Çeyrek limon Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk öncelikle şerbetimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tepside Basma Kadayıf (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Gereçler 750 gram kadayıf 250 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı fıstık Şerbeti için; 5 su bardağı toz şeker 5,5 su bardağı su 1 dilim limon Tepside Basma Kadayıf (Çıtır Çıtır) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 500 gr kadayıf 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 kase iri çekilmiş ceviz içi Şerbeti için; 3,5 su bardağı toz şeker 4, 5 su bardağı su 1 dilim limon Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tatlıyı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
  • Soru
Cevizli Kadayıf Tarifi İcin Malzemeler *300 gram ciğ tel kadayıf *1 5 su bardağı dovulmuş ceviz *2 yemek kaşığı tereyağı *1 cay bardağı sıvı yağ Şerbeti icin *2 ,5 su bardağı şeker *3 su bardağı su *4 5 damla limon suyu Cevizli Kadayıf Tarifi Yapılışı 1 *Oncelikle şerbetimize hazırlamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt