Tepside Enfes Malaga Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un ( kararlı ekleyelim)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
Islanmak için 1 bardak süt
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti
Çikolata sosu için;
200 ml krema
180 gram bitter çikolata
6 adet küçük muz
Tepside Enfes Malaga Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için öncelikle yumurta ve şekeri beyazlatana kadar çırpalım üzerine yağ ve süt ekleyelim. Sonrasında elek kullanarak un ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyelim son olarak kabartma tozunu ekleyelim ve bir spatula yardımı ile karıştıralım.
Borcamımızı yağlayın ve kek harcımızı borcama dökelim z kabımızı 1-2 kere zemine vuralım hava baloncukları çıksın.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25 dk pişirelim ve ılımaya bırakalım ılıyan keki çatal yardımı ile delikler açalım ve 1 bardak soğuk süt dökelim.
Krema için süt, un, şeker ve yumurtayı çırpa çırpa pişirelim. Fokurdayan kremamıza tereyağımızı ekleyip altını kapatalım. Soğuttunuz kremaya toz şanti döküp çırpalım, ipeksi kıvam alan kremamızı kekimizin üzerine dökelim.
Muzlarımızı üzerine dizelim.
Çikolata sosumuz için kremayı ısıtıp içine çikolataları atalım ve ipeksi bir kıvam elde edelim.
Ilıyan sosumuzu muzlarımızın üzerine döküyoruz ve dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Tepside Enfes Malaga Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un ( kararlı ekleyelim)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
Islanmak için 1 bardak süt
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti
Çikolata sosu için;
200 ml krema
180 gram bitter çikolata
6 adet küçük muz
Tepside Enfes Malaga Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için öncelikle yumurta ve şekeri beyazlatana kadar çırpalım üzerine yağ ve süt ekleyelim. Sonrasında elek kullanarak un ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyelim son olarak kabartma tozunu ekleyelim ve bir spatula yardımı ile karıştıralım.
Borcamımızı yağlayın ve kek harcımızı borcama dökelim z kabımızı 1-2 kere zemine vuralım hava baloncukları çıksın.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25 dk pişirelim ve ılımaya bırakalım ılıyan keki çatal yardımı ile delikler açalım ve 1 bardak soğuk süt dökelim.
Krema için süt, un, şeker ve yumurtayı çırpa çırpa pişirelim. Fokurdayan kremamıza tereyağımızı ekleyip altını kapatalım. Soğuttunuz kremaya toz şanti döküp çırpalım, ipeksi kıvam alan kremamızı kekimizin üzerine dökelim.
Muzlarımızı üzerine dizelim.
Çikolata sosumuz için kremayı ısıtıp içine çikolataları atalım ve ipeksi bir kıvam elde edelim.
Ilıyan sosumuzu muzlarımızın üzerine döküyoruz ve dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Tepside Enfes Malaga Tarifi Fotoğraflı Yapılışı