Tepside Pratik Kumpir (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
5 tane patates
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı konserve mısır
2 tane havuç
5 tane kornişon turşu
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kangal sucuk
5 dilim salam ya da 2 uzun sosis
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Mayonez
Ketçap
Tepside Pratik Kumpir (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesi haşlayalım ve ezelim.
İçine tuz ve tereyağı ve kasenin yarısındaki kaşar peynirini ek edip sıcakken karıştırarak homojen hale getirelim.
Karışımı tepsiye yayalım
Üzeri için bezelye ve küp doğranmış havucu haşlayalım.
Bir tabakta bezelye havuç küçük doğranmış kornişonu karıştıralım ve tepsi üzerine yerleştirelim.
Kalan kaşar rendesini üzerine gezdirelim ve fırına verelim.
Kaşar eriyene kadar bekletelim.
Kangal sucuğu ve salamı ince doğrayalım.
Tavaya 1 kaşık yağı koyalım ve salam ve sucuğu pişirelim.
Üzerine salça ek edip kavurmaya devam edelim.
3 yemek kaşığı kadar su ekleyelim. Kıvam aldığında altını kapatalım.
Servis ederken sucuk ve salamlı karışımla servis edelim.
Üzerine bol ketçap ve mayonez ekleyelim afiyet olsun
Tepside Pratik Kumpir (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 tane patates
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı konserve mısır
2 tane havuç
5 tane kornişon turşu
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kangal sucuk
5 dilim salam ya da 2 uzun sosis
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Mayonez
Ketçap
Tepside Pratik Kumpir (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesi haşlayalım ve ezelim.
İçine tuz ve tereyağı ve kasenin yarısındaki kaşar peynirini ek edip sıcakken karıştırarak homojen hale getirelim.
Karışımı tepsiye yayalım
Üzeri için bezelye ve küp doğranmış havucu haşlayalım.
Bir tabakta bezelye havuç küçük doğranmış kornişonu karıştıralım ve tepsi üzerine yerleştirelim.
Kalan kaşar rendesini üzerine gezdirelim ve fırına verelim.
Kaşar eriyene kadar bekletelim.
Kangal sucuğu ve salamı ince doğrayalım.
Tavaya 1 kaşık yağı koyalım ve salam ve sucuğu pişirelim.
Üzerine salça ek edip kavurmaya devam edelim.
3 yemek kaşığı kadar su ekleyelim. Kıvam aldığında altını kapatalım.
Servis ederken sucuk ve salamlı karışımla servis edelim.
Üzerine bol ketçap ve mayonez ekleyelim afiyet olsun
Tepside Pratik Kumpir (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı